Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

NOMADS: Με τα λόγια χτίζουν ανώγεια και κατώγεια

NOMADS: Με τα λόγια χτίζουν  ανώγεια και κατώγεια

Τα κομμάτια του, ή για να το θέσουμε ορθώς, τους τηλεθεατές του προσπαθεί να μαζέψει αυτή τη σεζόν ο ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου που πρωταγωνιστούσε προηγούμενα χρόνια στους πίνακες τηλεθέασης κατάφερε από την αρχή της χρονιάς, εν μέσω της προηγούμενης σεζόν, να κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται φέτος από το σταθμό για το «μάζεμα» ποντάροντας αρκετά στη μυθοπλασία, αλλά και σε άλλες τυπολογίες, όπως σε ριάλιτι, που ήταν κι αυτός που τα έφερε στη χώρα μας. Αναγνωρίζοντας αρκετά λάθη που έκαναν στον πρώτο κύκλο του «Nomads» προσπάθησαν σε αυτό το δεύτερο κύκλο να τα διορθώσουν και να πείσουν τους τηλεθεατές πως το ριάλιτι επιβίωσης θα είναι ενδιαφέρον.

Χθες λοιπόν με άλλον παρουσιαστή και συμπαρουσιαστή του αλλά και από άλλο μέρος το NOMADS επέστρεψε στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, προσπαθώντας να επιβιώσει σε μία σκληρή μάχη απέναντι σε… φτασμένους και δυνατούς αντιπάλους. Τα αποτελέσματα από την πρώτη φορά που το ριάλιτι βρέθηκε στο πεδίο «μάχης» είναι μάλλον αποκαρδιωτικά για το κανάλι του Αμαρουσίου καθώς έχασε και από τις σειρές του ALPHA («Τατουάζ» και «Μουρμούρα») αλλά και από το «Voice», σημειώνοντας χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης και ανησυχώντας στελέχη του σταθμού για τη μετέπειτα πορεία του.

Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν οφείλεται στο «μήπως ο κόσμος έχει βαρεθεί;» επιχείρημα. Μετά από αρκετό καιρό προετοιμασίας το μόνο που αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά είναι το πόσο καλοί είναι στον ΑΝΤ1 στον σχεδιασμό, στα χαρτιά, στα λόγια «χτίζοντας ανώγεια και κατώγεια»!

Ενώ στα χαρτιά πάνε για «ανώγεια» ξαφνικά τους βγαίνουν… κατώγεια αφού αν και φαίνεται να έχει γίνει ενδιαφέρουσα επιλογή διαγωνιζομένων και χαρακτήρων… όλων των ειδών (ριάλιτι είναι, μην το ξεχνάμε!), βρέθηκε πιο εντυπωσιακό μέρος που λόγω ζώνης εξυπηρετεί και live σύνδεση, υπάρχει βασικός παρουσιαστής (Σάββας Πούμπουρας) που δεν «καπελώνει» (τουλάχιστον ακόμα) το πρόγραμμα… το τηλεοπτικό προϊόν ήταν λες και είχε μπει σε αυτόματο πιλότο δημόσιας υπηρεσίας που μετά από χρόνια έχει βαρεθεί και δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο, κάτι που θα σε εκπλήξει. Λογικό λοιπόν κι οι τηλεθεατές να φύγουν κι από τα ανώγεια προσδοκιών το NOMADS να καταλήξει σε κατώγεια τηλεθέασης.

Λέγεται ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και η αρχή του ριάλιτι επιβίωσης προϊδεάζει ότι θα έχει δύσκολη πορεία αν στο κανάλι του Αμαρουσίου και στη Μαδαγασκάρη εξακολουθήσουν να το έχουν στον αυτόματο πιλότο σαν να το… βαριούνται, γιατί είναι σίγουρο ότι πρωτίστως και δικαιολογημένα θα το έχουν βαρεθεί οι τηλεθεατές!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις