Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Αντώνης Κανάκης στο newsit.gr: Η επιστροφή στον ΑΝΤ1, ο ανταγωνισμός και τα σχέδιά του

Ο Αντώνης Κανάκης στο newsit.gr: Η επιστροφή στον ΑΝΤ1, ο ανταγωνισμός και τα σχέδιά του

Ραντεβού με τους τηλεθεατές δίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του στο Ράδιο Αρβύλα και το Βινύλιο με τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Μετά από πολύμηνο …θρίλερ και πολλά ρεπορτάζ που τον ήθελαν μία στο ένα κανάλι και την επόμενη μέρα να έχει κλείσει με κάποιο άλλο, τελικά ο Αντώνης Κανάκης, οι Ράδιο Αρβύλα και το Βινύλιο επιστρέφουν στον ΑΝΤ1 όπου ξεκίνησαν!

Αν και είναι γνωστό ότι… αποφεύγει τις συνεντεύξεις, αλλά και ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται… (κλισέ…!) σε πυρετό προετοιμασίας, καταφέραμε να μιλήσουμε, όπως κάθε χρόνο λίγο πριν την έναρξη των εκπομπών του, αποκλειστικά για το newsit.gr.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως τους τελευταίους μήνες έχει δεχτεί πρόταση για συνεργασία από όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκίνησα την κουβέντα μας ρωτώντας τον τι ήταν αυτό που τον έκανε τελικά να αποφασίσει να επιστρέψουν στον ΑΝΤ1 και όπως μου είπε: «Ο ΑΝΤ1 είναι το μοναδικό κανάλι με το οποίο έχω ένα έντονο συναισθηματικό δέσιμο. Τα 22 χρόνια είναι μια ζωή ολόκληρη, οπότε ο ΑΝΤ1 είχε πάντοτε προβάδισμα μέσα μου και με δεδομένο ότι ειπώθηκαν και έγιναν από πλευράς του, όσα έπρεπε για να γιατρευτούν οι πληγές του 2018, ήταν σχεδόν μονόδρομος για εμένα. Δεν κρύβω βέβαια, ότι πέρυσι είχαμε μια πολύ ωραία συνεργασία και σεζόν με το OPEN και πραγματικά είχα σκοπό να τη συνεχίσω και φέτος, αλλά τελικά… διάφορα πράγματα με οδήγησαν στο να μην συνεχίσω».

«Ράδιο αρβύλα» λοιπόν και πάλι στον αέρα. Τι να περιμένουμε φέτος; Τι αλλαγές σχεδιάζετε; (γελώντας) Υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, να βλέπουμε όλα τα βίντεο;

Γελάς εσύ, γελάω και εγώ με αυτήν την ερώτηση, γιατί μου την κάνουν 14 χρόνια τώρα και η απάντηση είναι πάντοτε η ίδια: ότι το Ράδιο Αρβύλα είναι μια εκπομπή στην οποία δεν αλλάζει τίποτα προσχεδιασμένα και όμως τελικά, αλλάζουν όλα με έναν αβίαστο και μαγικό τρόπο. Το να βλέπετε πάντως όλα τα βίντεο είναι κάτι που αποκλείεται να συμβεί και αυτό είναι δέσμευση!

Πέρυσι είδαμε ότι το «Βινύλιο» άλλαξε και έγινε πιο… πάρτι. Τι θα κάνει φέτος, τι αλλαγές θα έχει;

Το Βινύλιο, το λέω από την πρώτη στιγμή αυτής της εκπομπής, έχει και μπορεί να έχει, πολλά πρόσωπα. Ξεκίνησε με τον κοινωνικό του χαρακτήρα, συνέχισε με τα unplugged και τις κουβέντες με σημαντικούς μουσικούς και τις δύο σεζόν του εγκλεισμού, μία στο YouTube και μία στο OPEN, συνέχισε με τα μουσικά αφιερώματα-πάρτυ. Φέτος νομίζω ότι θα έχει λίγο απ’ όλα, κυρίως με βάση την μουσική. Θα δούμε… και εσείς και εμείς, γιατί σε αυτήν την εκπομπή, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.

Είναι αντιληπτό ότι ο φόρτος εργασίας και οι δημιουργικές απαιτήσεις με Ράδιο Αρβύλα κάθε ημέρα αλλά και ένα εβδομαδιαίο Βινύλιο είναι μεγάλος. Ισχύει ότι θα κάνετε μία περιορισμένη χρονικά σεζόν και αν ναι, έως πότε θα είστε στον αέρα;

Όντως, και σε επίπεδο παραγωγής και σε δημιουργικό επίπεδο, είναι αδύνατον να βγάλουμε όλη τη σεζόν σε καθημερινή βάση. Οπότε θα ξεκινήσουμε τη Δευτέρα στις 8 Νοεμβρίου, θα κάνουμε ένα διάλειμμα στις εορτές των Χριστουγέννων και θα τελειώσουμε οριστικά για φέτος πριν το Πάσχα, συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου.

Η φετινή είναι μία πολύ δύσκολη κι ανταγωνιστική σεζόν. Δεν θα ρωτήσω αν «φοβάσαι» αλλά αν λαμβάνεις υπόψη σου τον ανταγωνισμό και αν κοιτάς τα νούμερα τηλεθέασης.

Φυσικά και τα κοιτάμε, αφού καλώς ή κακώς, παίζουν ρόλο στην ιστορία αυτή που λέγεται τηλεόραση. Όμως ποτέ μα ποτέ δεν έχουν επηρεάσει το τι κάνουμε. Πάντως και παρά το ότι τα νούμερα ήταν πάντοτε πολύ καλά μαζί μας, σηκώνουν πολύ συζήτηση και αυτό που σίγουρα σηκώνει συζήτηση, είναι ο τρόπος με τον οποίο δημοσιεύονται και κυρίως το ότι όλη αυτή η ασταμάτητη μιντιακή ενασχόληση μαζί τους είναι υπερβολική και κάνει μόνο κακό τελικά στην τηλεόραση.

Τελικά τι παρακολουθεί ο τηλεθεατής Αντώνης Κανάκης; Παρακολουθεί μυθοπλασία, άλλες εκπομπές; Και τι θα ήθελε να έχει η τηλεόραση, υπάρχει κάτι που σου λείπει;

Ειδικά από τότε που ήρθαν τα παιδιά στη ζωή μας, η τηλεόραση στο σπίτι είναι σχεδόν πάντοτε κλειστή. Ανοίγει μόνο αργά το βράδυ και προβάλει ταινίες, μουσικά και όχι μόνο ντοκιμαντέρ, σειρές Netflix, HBO κτλ.  Πρέπει όμως να ομολογήσω, ότι τώρα τελευταία όταν επιχειρώ να «ζαπάρω» στην ελεύθερη τηλεόραση, με κερδίζει τις περισσότερες φορές κάποιο από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Από την άλλη, υπάρχει κάτι που να σε… εκνευρίζει στην τηλεόραση, να θέλεις να την κλείσεις; 

Δυστυχώς πολλά πράγματα, τα οποία περισσότερο με θλίβουν παρά με εκνευρίζουν. Με θλίβουν σε κοινωνικό επίπεδο, δηλαδή πόσο κοινωνικά ανεύθυνο μπορεί να γίνεται αυτό το κυρίαρχο μέσο και κάποιοι άνθρωποί του σε πολλές περιπτώσεις.

Τελικά μπορείς να μου πεις τι σόι τύπος είναι ο Κανάκης και τι τον ενδιαφέρει τηλεοπτικά;

Το τι σόι τύπος είναι αυτός ο τύπος, πρέπει να το πει κάποιος άλλος τύπος και όχι ο ίδιος ο τύπος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω τις εκπομπές μας όσο καλύτερα γίνεται και μετά να εξαφανίζομαι στην προσωπική μου ζωή.

Αλήθεια, πώς κρατάς αυτούς τους άλλους τύπους τόσα χρόνια μαζί σου; Είναι δύσκολο η εύκολο να κρατήσεις μία εκπομπή και στενούς συνεργάτες τόσα χρόνια;

Πώς να το εξηγήσω… αισθάνομαι ότι και σαν φιλοσοφία, αλλά και σαν χαρακτήρες, όλη η ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από φυσιολογικούς, προσγειωμένους, κανονικούς ανθρώπους.

Έχουμε μεγάλη αγάπη μεταξύ μας και είμαστε ενωμένοι σαν ροκ συγκρότημα… δεν αλλάζουν τα μέλη του σχεδόν ποτέ…

Πάντως, όλη αυτή η διαχρονικότητα και στις εκπομπές και στις φιλίες-συνεργασίες, απαιτεί πολλά. Έχω δώσει πολύ μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και της ζωής μου για αυτή τη διαχρονικότητα και κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, όμως είναι σίγουρα όμορφο, ειδικά όταν οι σύντροφοι είναι οι συγκεκριμένοι από τους οποίους αντλώ πολλή δύναμη.

Από τη Δευτέρα λοιπόν, στις 8 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο Αντώνης Κανάκης με τους Γιάννη Σερβετά, Στάθη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Κιούση, θα είναι καθημερινά στον ΑΝΤ1, ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, για να… απογυμνώνουν με καυστική διάθεση… πρόσωπα και καταστάσεις από την πολιτική, κοινωνική και τηλεοπτική επικαιρότητα! Και βέβαια κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα το Βινύλιο θα γυρίζει σε… πάρτι διάθεση… για να αποδεικνύει ότι ευτυχώς, υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις