Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Παρουσίαση προγράμματος ALPHA: Όσα είδαμε και όσα μάθαμε! Τα πυροτεχνήματα, τα καρφιά και οι μουρμούρες!

Παρουσίαση προγράμματος ALPHA: Όσα είδαμε και όσα μάθαμε! Τα πυροτεχνήματα, τα καρφιά και οι μουρμούρες!

Με φόντο την Ακρόπολη επέλεξαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν τα στελέχη του ALPHA.

Το… κοσμικό του θέματος επιβάλλει την αναφορά σε «λαμπερές παρουσίες», αλλά η αλήθεια είναι ότι το «ψωμί» ήταν σε ό,τι ειπώθηκε… αλλά και σε ό,τι μάθαμε.

Πέρα λοιπόν από την «κοσμική ματιά» η παρουσίαση είχε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία, όπως:

– «Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα σχέδια, τους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για την τηλεοπτική χρονιά που τώρα ξεκινά. Πεποίθησή μας είναι ότι ο Alpha θα είναι πρωταγωνιστής της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Για το πρόγραμμα ακολουθήσαμε αυτό που έλεγε η καρδιά μας, επιλέξαμε το δρόμο της ποιότητας στη μυθοπλασία, την ψυχαγωγία. Ποιότητα στην ενημέρωση», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού Βασίλης Παπαδρόσος, σημειώνοντας ότι «ο Alpha είναι ο μεγάλος, μοντέρνος, αλλά και κλασσικός τηλεοπτικός σταθμός. Αλλιώς, ένας τριανταπεντάρης, σαραντάρης, μοντέρνος, κοινωνικός, δραστήριος, καλοντυμένος που μπορείς να βασιστείς πάνω του, που εμπνέει σεβασμό. Τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσει περισσότερο πάθος, να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί του και να σε εκπλήξει ευχάριστα, διατηρώντας όμως το επίπεδο και το ήθος του». Σημείωση: πάντως έμαθα ότι οι –γνωστής… αισθητικής- «Οικογενειακές ιστορίες» παραμένουν στο διάδρομο και αν τα πράγματα, δηλαδή οι τηλεθεάσεις δεν βγουν όπως τις περιμένουν στην Κάντζα, τότε ο «μοντέρνος τριανταπεντάρης» θα γίνει λίγο πιο… λαϊκό παιδί!

–  Αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας  που θα έχουν στο πρόγραμμά τους κάποιο ριάλιτι, από επιβίωσης μέχρι μαγειρικής, ο ALPHA, στο prime time του, που είναι η ζώνη μεγαλύτερης διαφημιστικής δαπάνης, ποντάρει στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας. «Θορυβηθήκαμε από τα “πυροτεχνήματα” της προηγούμενης σεζόν. Όντως εντυπωσιακά. “Πυροτεχνήματα” όμως…! Κι αποφασίσαμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε μια περιστασιακή μόδα μόνο και μόνο για να φανούμε μοντέρνοι», ανέφερε η Διευθύντρια Προγράμματος του ALPHA Ιζαμπέλα Σασλόγου, τονίζοντας ότι «σταθερές μας αξίες είναι το γέλιο και η οικειότητα: “Σόι” και “Μουρμούρα”. Λείπει το πάθος, οι δυνατές συγκινήσεις. “Ξεπλένουμε” τα μάτια των τηλεθεατών στο τέλος μιας δύσκολης μέρας. Έρχεται το “Τατουάζ”. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Alpha με τη μυθοπλασία»!

Σημείωση: Το «Σόι» εξακολουθεί να είναι το «δυνατό» χαρτί και για αυτό θα καλύψει το κενό μεταξύ «Ελένης» και «Slpam», μετά την απόφαση της Ελένης Μενεγάκη να δουλεύει δίωρο!

– Βέβαια είναι εμφανές ότι φέτος ο σταθμός της Κάντζας ενισχύει το ενημερωτικό προφίλ του επιλέγοντας να βγάλει στον αέρα το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» αφού η… ψυχαγωγική εκπομπή με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν είχε επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Εκτός από τα «πυροτεχνήματα» αναμενόμενη ήταν και η αναφορά στο «πιο πετυχημένο και κορυφαίο σε τηλεθέαση δελτίο ειδήσεων».

Σημείωση: ο χαρακτηρισμός σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης είναι αληθινός, αλλά εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε ότι έφευγαν… ιπτάμενα καρφιά από την Ακρόπολη με κατεύθυνση το Μαρούσι! Βέβαια, αν τα… πυροτεχνήματα «ανάψουν» και στο Μαρούσι δεν αποκλείεται εν μέσω σεζόν –και εφόσον βρεθούν χρήματα, βεβαίως, βεβαίως- να αναζητήσουν και στην Κάντζα τα δικά τους, ελπίζοντας ότι δεν θα έχει χαθεί πολύτιμη διαφημιστική πίτα…!

– Πρωτότυπος ο τρόπος που επέλεξαν για τα τρέιλερ των εκπομπών της φετινής σεζόν. Η ιδέα της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου Άννας Βλαβιανού έβαλε τους παρουσιαστές να μιλήσουν για άλλο πρόγραμμα εκτός από το δικό τους.

Σημείωση: ωραία και τα τρέιλερ για τις ελληνικές σειρές με το βραβείο του «καλύτερου» να πηγαίνει στη σειρά «Κόκκινο νυφικό», ενώ του «χειρότερου» κερδίζει… δικαιολογημένα αυτό για την «Έλα στη θέση μου» που δεν έχει καμία σχέση με τη σειρά!

– Πρόσθετες σημειώσεις:

– Ακόμα δεν έχει βρεθεί το νεαρότερης ηλικίας ζευγάρι της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Κι έχει πέσει πολλή… μουρμούρα καθώς έχουν καθυστερήσει τα γυρίσματα.

– Η Ελένη Μενεγάκη κέρδισε τα περισσότερα φλας αφού δεκάδες θέλησαν να απαθανατίσουν τη συνάντησή τους με την παρουσιάστρια που ήταν συνέχεια με το χαμόγελο. Σίγουρα όμως το ίδιο «λαμπερό» χαμόγελο δεν θα είχε κανένας από τους πρώην συνεργάτες της που έμαθαν ξαφνικά το «τέλος» της συνεργασίας όπως η στιλίστριά της που από προχθές… απαλλάχτηκε των καθηκόντων της.

– Εκτός από τις εκπομπές και σειρές που παρουσιάστηκαν υπάρχουν κι άλλες που θα… σκάσουν εντός της σεζόν. Μία μάλιστα από αυτές αναμένεται να βγει πολύ σύντομα, μέσα στον Νοέμβριο και είναι μία ταξιδιωτική εκπομπή, με παρουσιαστές ένα νεαρό ζευγάρι που είναι μαζί και στη ζωή. Ο τρόπος που το realζευγάρι παρουσιάζει τα μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα όσα αντιμετωπίζει και η… μουρμούρα τους έχει ενθουσιάσει τα στελέχη του σταθμού…!

Κοντός ψαλμός… τηλεθέαση! Χθες οι «άνθρωποι του ALPHA» φόρεσαν τα καλά τους και μας έδειξαν το πρόγραμμά τους, εμφανιζόμενοι αισιόδοξοι για την πορεία του σταθμού στους πίνακες τηλεθέασης. Πάντως θες επειδή ήμασταν δίπλα από την Ακρόπολη, σαν να ένιωσα ότι το αεράκι κάτι… ψιθύριζε για αλλαγές στο κανάλι της Κάντζας…! Τι να πω; Ό,τι είναι να γίνει… θα γραφτεί…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις