Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

“Πόλεμος” ΣΚΑΪ με ΕΣΡ – Τι υποστηρίζει ο Όμιλος του Φαλήρου

“Πόλεμος” ΣΚΑΪ με ΕΣΡ – Τι υποστηρίζει ο Όμιλος του Φαλήρου

Έντονη αντίδραση από τον Όμιλο του Φαλήρου μετά την κλήτευσή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία σχετικά με όσα συνέβησαν στο Big Brother και μεταδόθηκαν στο live streaming του, στον αέρα του διαδικτύου.

Όπως αναφέραμε πριν στο Newsit.gr το συμβούλιο καλεί τον «Όμιλο Σκάι» να δώσει διευκρινίσεις για «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και «διακρίσεις στη βάση φύλου».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου στον Όμιλο του ΣΚΑΪ έχουν ενοχληθεί έντονα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με την κλήτευση επιχειρείται «κατασκευή» αρμοδιότητας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για έλεγχο του διαδικτύου, με στελέχη της διοίκησης του σταθμού να τονίζουν μάλιστα ότι πολλές φορές στο παρελθόν το Συμβούλιο έχει δημόσια παραδεχτεί την αναρμοδιότητά του για θέματα στο διαδίκτυο. Έτσι, από το κανάλι του Φαλήρου υποστηρίζουν πως αν όντως υφίσταται αρμοδιότητά τους για το διαδίκτυο τότε τα μέλη του ΕΣΡ θα έπρεπε να διωχθούν για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, με δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η αρχή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό που παραβιάζει βασικούς κανόνες που ισχύουν για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η διοίκηση του ΣΚΑΪ δεν σκοπεύει να κάνει πίσω αλλά να προφυλάξει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του Ομίλου αν το ΕΣΡ δεν δώσει τις δέουσες νόμιμες απαντήσεις.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις