Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ράδιο Αρβύλα: Οι αλλαγές του ΑΝΤ1 και του Αντώνη Κανάκη και ο κίνδυνος του αυτογκόλ!

Ράδιο Αρβύλα: Οι αλλαγές του ΑΝΤ1 και του Αντώνη Κανάκη και ο κίνδυνος του αυτογκόλ!

Ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές που κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει τα δεδομένα στη ζώνη μετάδοσής της, αλλά και να βάλει καινούργιους τηλεθεατές – ολόκληρες μάλιστα, οικογένειες! – στο τηλεοπτικό τοπίο, μάλλον είναι περιττό να το αναφέρω.

Οι Ράδιο Αρβύλα, τόσο μέσα από την προπέρσινη πορεία τους στο ΟΡΕΝ, αλλά και την περυσινή στον ΑΝΤ1 κατάφεραν να επιστρέψουν πολλοί τηλεθεατές στην «κλασική» τηλεόραση και μάλιστα… οικογενειακώς, απολαμβάνοντας τη «ματιά» τους στην επικαιρότητα, τόσο της ενημέρωσης όσο και του life style. Κι αυτό σε μία ζώνη, τη βραδινή 8 με 9, στο «ξεκίνημα» της prime time, που κυριαρχεί η ενημέρωση και η μυθοπλασία. Αυτό λοιπόν το δυνατό… και κερδοφόρο για τον ΑΝΤ1 «όπλο» στη μάχη της τηλεθέασης πρέπει προς το παρόν να… παροπλιστεί, ή να αλλάξει «θέση» και μάλιστα στην αρχή μίας πολύ σκληρής και ανταγωνιστικής σεζόν. Τα δικαιώματα μετάδοσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που απέκτησε ο ΑΝΤ1 κρατούν στα… αποδυτήρια τη θεσσαλονικιώτικη παρέα, με το φόβο του σταθμού όμως, πως όταν μπουν στον αγώνα τότε οι άλλες «ομάδες» θα έχουν… ζεσταθεί πολύ και θα κρατούν μερίδα των θεατών στη δική τους πλευρά. Έτσι σε συσκέψεις στο κανάλι του Αμαρουσίου μαζί με τον Αντώνη Κανάκη προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση, ανάμεσα σε τέσσερις που έχουν πέσει στο τραπέζι:

1η: Μετακίνηση της εκπομπής νωρίτερα με σκοπό να κάνει πρεμιέρα αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο αυτό δεν ταιριάζει καθόλου στη Ράδιο Αρβύλα, ενώ δημιουργεί άλλα προβλήματα, όπως στη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Άρα… δύσκολο!

2η: Μετακίνηση της εκπομπής προσωρινά στην παλιά της ώρα, δηλαδή κάπου στις 23:20, μετά το τέλος των ποδοσφαιρικών αγώνων, ώστε να κάνει πρεμιέρα αρχές Νοεμβρίου αλλά έως να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ και να επιστρέψει στη συνέχεια στις 8 το βράδυ. Ωστόσο επιλέγοντας αυτή τη λύση γνωρίζουν πως θα «μπερδευτεί» το κοινό, ενώ είναι σαφές ότι θα υπάρξει… ντόμινο με την εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Βέβαια στον ΑΝΤ1 εκτιμούν πως έτσι θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη late night ζώνη, έχοντας τη Ράδιο Αρβύλα και στη συνέχεια το talk show. Πάντως, γνωρίζουν ότι ο Αντώνης Κανάκης, έχοντας «χτίσει» τη ζώνη 8 με 9 και καταφέρνοντας την είσοδο κοινού, εκ των οποίων πολλές οικογένειες που παρακολουθούν μαζί τη σατιρική εκπομπή, δύσκολα θα παραμείνει σε αυτή τη ζώνη. Άρα… εφικτό, αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις!

3η: έναρξη στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά η Ράδιο Αρβύλα να δίνει ραντεβού μία φορά τη βδομάδα και με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο έτσι… αλλάζει η φυσιογνωμία της εκπομπής που έχουν «χτίσει», ενώ λόγω του προγράμματος των ποδοσφαιρικών αγώνων δεν υπάρχει κάποια μέρα που να μπορεί να δίνει σταθερά ραντεβού η θεσσαλονικιώτικη παρέα, οπότε… δύσκολος προγραμματισμός, άρα… δύσκολο να προχωρήσουν σε αυτή τη λύση!

4η: Έναρξη της εκπομπής αμέσως μετά τις γιορτές, αφού τελειώσει το Μουντιάλ, κάτι που δεν επιθυμεί καμία από τις δύο πλευρές, ούτε ο Κανάκης αλλά ούτε ο ΑΝΤ1. Ωστόσο ίσως είναι η λύση… που αναγκαστούν να ακολουθήσουν.

Αυτά λοιπόν είναι τα σχέδια που επεξεργάζονται στον ΑΝΤ1 για τη Ράδιο Αρβύλα με τις οριστικές αποφάσεις να πρέπει να τις λάβουν με τον Αντώνη Κανάκη έως το τέλος του μήνα. Πάντως κάποιοι στο κανάλι του Αμαρουσίου σκέφτονται πως η απόκτηση μετάδοσης των αγώνων του Μουντιάλ για την οποία… πανηγύριζαν, ίσως τελικά να αποδειχτεί… αυτογκόλ…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις