Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στον πάγο η συνεργασία ALPHA με STAR

Στον πάγο η συνεργασία ALPHA με STAR

«Συγκάτοικο» για να μοιραστεί τα λειτουργικά έξοδα αναζητά εδώ και πολύ καιρό το STAR αλλά όπως φαίνεται κάπου λίγο πριν την τελική συμφωνία κάτι γίνεται και χαλάει το deal.

Έτσι αφού αρχικά εξέταζαν τη συγκατοίκηση με το MEGA και κυρίως με τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι της Μεσογείων εμπόδισαν τη «μετακόμισή» του στις εγκαταστάσεις της Κηφισιάς και έτσι τα στελέχη του STAR στράφηκαν προς τον ΣΚΑΪ. Μετά όμως από αρκετές επαφές η συμφωνία χάλασε και έτσι το κανάλι της Κηφισιάς αναζήτησε συνεργασία με το κανάλι της Κάντζας με το οποίο οι συζητήσεις βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο… μοιράζοντας τις δραστηριότητές τους. Η συμφωνία προέβλεπε τη μετεγκατάσταση του ενημερωτικού τομέα του ALPHA στο STAR ενώ σε στούντιο του ALPHA θα «φιλοξενούνται» οι παραγωγές για τον ψυχαγωγικό τομέα του STAR που από την αρχή της σεζόν γίνονται σε εξωτερικά στούντιο. Εκτός όμως από τις «μετακομίσεις» το σχέδιο συνεργασίας προβλέπει και κοινή χρήση τεχνικών μέσων, όπως εξωτερικών συνεργείων για την κάλυψη θεμάτων, όπερ σημαίνει μία κάμερα για τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης βδομάδας όλα έδειχναν να προχωρούν και η συμφωνία του STAR με τον ALPHA να βρίσκεται μία… υπογραφή πριν από την οριστικοποίησή της αφού μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ALPHA Δήμος Βερύκιος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Κηφισιάς «αποτυπώνοντας» τη συνάντησή του με τη διευθύντρια ειδήσεων Μάρα Ζαχαρέα και στα social media.  Αξίζει δε να αναφέρω ότι οι δύο δημοσιογράφοι θεωρούνται βασικοί υποστηρικτές και υποκινητές αυτού του deal μεταξύ των δύο επιχειρηματιών (Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά) και η συνάντησή τους μόνο τυχαία δεν ήταν.

Από την άλλη μεριά όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι για ακόμα μία φορά το σχέδιο του STAR να «μοιραστεί» τα έξοδα με κάποιον άλλον τηλεοπτικό σταθμό –και εν προκειμένω με τον ALPHA- σκοντάφτει πάλι σε… μικρολεπτομέρειες που αναγκάζουν τα στελέχη να κάτσουν πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένα από τα… αγκάθια για να επιτευχθεί η συμφωνία είναι ο «διαχωρισμός προγράμματος», τι θα κρατήσει δηλαδή ο ένας και τι ο άλλος για να κερδίσουν και οι δύο στη «μάχη» της τηλεθέασης. Έτσι αν και όλα έδειχναν κλεισμένα η συμφωνία μπήκε ξανά στον πάγο, ξεκινώντας νέο κύκλο επαφών, συναντήσεων και διαπραγματεύσεων αλλά και με τις δύο πλευρές να φαίνονται πρόθυμες να τα βρουν και να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις