Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα καλύτερά μας χρόνια: Το τέλος της φετινής σεζόν ελπίζοντας σε καλύτερα επεισόδια

Τα καλύτερά μας χρόνια: Το τέλος της φετινής σεζόν ελπίζοντας σε καλύτερα επεισόδια

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την παραγωγή της εγχώριας μυθοπλασίας η δημόσια τηλεόραση ενίσχυσε τη φετινή σεζόν το «ψυχαγωγικό προφίλ» της εντάσσοντας ελληνικές σειρές.

Από τις πρώτες που βγήκαν στον αέρα ήταν η σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» με την ιστορία να μας μεταφέρει στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Καλοί συντελεστές, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες, μας έκαναν να ελπίζουμε πως «Τα καλύτερά μας χρόνια» θα ήταν… καλύτερη… πολύ καλύτερη, χωρίς να αρκείται στη «νοσταλγική ατμόσφαιρα». Βέβαια, από την άλλη, πάλι καλά να λέμε που η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή μυθοπλασίας και (ελπίζουμε) πως τα λάθη… θα διορθωθούν, αφού πλέον θα έχουν περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσουν «καλύτερα» επεισόδια… αλλά και γενικότερα καλύτερες και πιο προσεγμένες παραγωγές…!

Για να μην παρεξηγηθούμε, η σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» δεν είναι κακή, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή που περιμέναμε, βλέποντας –επαναλαμβάνω- αρκετούς καλούς συντελεστές μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Είναι εμφανές ότι ο ελλιπής μηχανισμός ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης στον τομέα της μυθοπλασίας άφησε πολλά… λάθη να περάσουν, που αλλού… δεν θα μπορούσαν να περάσουν… και δεν θα άφηναν να περάσουν!

Ευελπιστώντας λοιπόν σε καλύτερα «Καλύτερα μας χρόνια» απόψε «αποχαιρετάμε» τη σειρά για τη φετινή σεζόν με ένα επεισόδιο που αναφέρεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του ’73, αλλά και τις γενικότερες εξεγέρσεις κατά της δικτατορίας. Σύμφωνα λοιπόν με την υπόθεση του σημερινού επεισοδίου «Μια ομάδα φοιτητών κλείνεται στο Πολυτεχνείο και αμφισβητεί, για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά και έμπρακτα, τη Δικτατορία. Η κατάληψη γίνεται σύντομα μαζική. Κατά το πρότυπο του ραδιοφωνικού σταθμού που λειτουργούν οι εξεγερμένοι φοιτητές, ο Άγγελος, με τα δικά του αθώα μάτια, αποφασίζει να στήσει και αυτός ραδιοφωνικό σταθμό και να εκπέμψει το δικό του μήνυμα σε όλη την Αθήνα. Αρωγός και τεχνικός συμπαραστάτης του, ο κυρ Νίκος, παλιός ραδιοερασιτέχνης, που φυσικά αγνοεί τις προθέσεις του Άγγελου. Την ίδια στιγμή, η Ελπίδα, που κάνει πρόβα σε ένα μικρό υπόγειο θεατράκι στο κέντρο, παίρνει από τους συναδέλφους της ηθοποιούς το μήνυμα για την κατάληψη. Ενώ ο Αντώνης, φαντάρος στο Γουδή και άθελά του αυτή τη φορά από την άλλη μεριά της Ιστορίας, έχει να αντιμετωπίσει την αιφνίδια διαταγή που έρχεται στο στρατόπεδο: να κατέβουν τα τανκς στο Πολυτεχνείο.

Απέναντι στον γενικό ξεσηκωμό, ο Στέλιος και η Μαίρη, καλεσμένοι το βράδυ της 16ης προς 17η Νοεμβρίου σε επίσημο δείπνο με τον Μανιά στο σπίτι του κουμπάρου τους Παπαδόπουλου, καλούνται να πάρουν θέση, στη μεγαλύτερη στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη χούντα…».

Απόψε λοιπόν, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στις 22:00, η σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της στην ΕΡΤ1, δίνοντας ραντεβού τη νέα τηλεοπτική σεζόν με καινούργια επεισόδια.

Να αναφέρουμε ότι η ΕΡΤ1 θα προβάλλει σε επανάληψη τη σειρά, καθημερινά από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στις 22:00, ενώ τα επεισόδια είναι διαθέσιμα και από τη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης, το ERTFLIX, για να τα παρακολουθήσει κάποιος όποτε επιθυμεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις