Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ταμείο τηλεθέασης: πού έκαναν ποδαρικό οι τηλεθεατές! Κάθε πέρσι και καλύτερα η ΕΡΤ

Ταμείο τηλεθέασης: πού έκαναν ποδαρικό οι τηλεθεατές! Κάθε πέρσι και καλύτερα η ΕΡΤ

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει… το ταμείο της Nielsen δείχνει σε ποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μπορεί να χαρούν και σε ποιους το ραβασάκι της τηλεθέασης είναι πραγματικά «λυπητερή»!

Πρώτος μήνας της καινούργιας χρονιάς λοιπόν και παρατηρούνται αλλαγές στην κατάταξη καθώς στο γενικό σύνολο ο ΑΝΤ1 ανέβασε τα ποσοστά του και πέρασε μπροστά από τον ΣΚΑΪ, που βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ξανά το STAR που έχει αφήσει πίσω πάλι το «αδελφό» κανάλι, τον ALPHA, ενώ ακολουθεί το OPEN σημειώνοντας μείωση στο ποσοστό του. Ε, στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται τα κανάλια της ΕΡΤ για τα οποία θα αναφερθούμε παρά κάτω.

Τώρα, όσον αφορά το… περιβόητο «δυναμικό κοινό», τους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην κορυφή… εκθρονίζοντας το STAR, που τον Δεκέμβριο, λόγω του «Greece’s Next Top Model» είχε τερματίσει πρώτο και σίγουρα ευελπιστεί πως αυτό το μήνα, τον Φεβρουάριο, λόγω του «Master Chef» θα ανεβάσει αρκετά τα ποσοστά του. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο ALPHA με τον ΣΚΑΪ να ακολουθεί, ενώ το OPEN από την πέμπτη θέση παραμένει σε μονοψήφια ποσοστά. Και βέβαια στις τελευταίες θέσεις η ΕΡΤ με τέτοια ποσοστά που ακόμα και αν τα αθροίσεις διαπιστώνεις για ακόμα μία φορά ότι η κρατική τηλεόραση παραμένει πολύ μακριά από τις επιλογές των τηλεθεατών.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Ιανουάριο 2020 ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο 2019.

Σίγουρα πάντως προκαλεί εντύπωση η πορεία της ΕΡΤ και μάλιστα όταν η νέα διοίκηση που έχει αναλάβει εδώ και μήνες έχει… υποσχεθεί «εξωστρέφεια». Ωστόσο τα κανάλια της συνεχίζουν να έχουν το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα ενώ οι όποιες… ενέσεις έχουν γίνει έως τώρα, μόνο «τονωτικές» δεν αποδεικνύονται. Τα κανάλια της ΕΡΤ συνεχίζουν να διαγράφουν χαμηλές… πολύ χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό και μάλιστα χαμηλότερες από πέρυσι. Συγκεκριμένα στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται οι μέσοι όροι των καναλιών της ΕΡΤ στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  τον Ιανουάριο 2020 ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον Ιανουάριο 2019, αποδεικνύοντας ότι το υποσχόμενο «εξωστρεφές πρόγραμμα» δεν έχει… αγγίξει τους τηλεθεατές και τουλάχιστον έως τώρα… κάθε πέρσι και καλύτερα!

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και τι θα βγάλει το «ταμείο» της τηλεθέασης για την κρατική τηλεόραση τον Φεβρουάριο, ενώ από το ταμείο φαίνεται ότι βγαίνουν χρήματα αλλά για εκπομπές που προς το παρόν δεν αφορούν… σεβαστό μερίδιο των τηλεθεατών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις