Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ταμείο της τηλεθέασης: πολύ τους πίκρανες, τηλεθεατή!

Ταμείο της τηλεθέασης: πολύ τους πίκρανες, τηλεθεατή!

Τέλος του μήνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί πήραν… τη λυπητερή. Πραγματικά λυπητερή αφού τα περισσότερα κανάλια παρατήρησαν… έξοδο τηλεθεατών από τις συχνότητές τους με αποτέλεσμα να διαγράψουν πτωτική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης.

Όσον αφορά το γενική σύνολο τον Απρίλιο στην κορυφή της κατάταξης κυρίως λόγω «Master Chef» βρέθηκε το STAR, καταφέρνοντας να διατηρήσει τα ίδια ποσοστά τηλεθέασης με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, αλλά η μείωση των ποσοστών του ΣΚΑΪ ανέβασε το κανάλι της Κηφισιάς στην πρώτη θέση. Πίκρα όμως και για τον ΑΝΤ1 που βρέθηκε στην τρίτη θέση αλλά μεγαλύτερη για τον ALPHA που βρίσκεται λίγα ποσοστά πριν τα μονοψήφια, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το MEGA… ξεπερνώντας το OPEN. Ε, από εκεί και κάτω, στις τελευταίες θέσεις, βρίσκεται η… πικραμένη ΕΡΤ που για έναν ακόμα μήνα αποδεικνύει ότι δεν έχει κερδίσει τους τηλεθεατές.

Λίγο διαφορετική η κατάταξη στο δυναμικό κοινό, τους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, με το STAR να είναι πάλι στην κορυφή αλλά να ακολουθούν κατά σειρά: ΑΝΤ1, ALPHA, ΣΚΑΪ, MEGA, OPEN και ΕΡΤ.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Μάρτιο ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με το μηνιαίο ραβασάκι της Nielsen οι περισσότεροι τηλεθεατές κινήθηκαν σε… άλλες συχνότητες από των πανελλήνιας εμβέλειας σταθμών, αφού τα «Others», τα «Λοιπά», απέσπασαν τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που συνολικά ξεπερνούν το 30%. Κάτι που σαφώς πίκρανε αλλά κυρίως θα έπρεπε να προβληματίσει… και να ανησυχήσει τους τηλεοπτικούς παράγοντες αφού σε καιρό εγκλεισμού οι τηλεθεατές αναζήτησαν… και στράφηκαν αλλού…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις