Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: η προσφυγή του «κομμένου»

τηλεοπτικές άδειες

Τις πέντε από τις έξι αιτήσεις για τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού χαρακτήρα ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας ενέκρινε το ΕΣΡ απορρίπτοντας αυτή της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως υπήρχαν «κενά» σε ό,τι αφορά τη μετοχική σύνθεσή της.

Η απόφαση της Αρχής αναρτήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου δίνοντας δικαίωμα υποβολής ενστάσεως δεκαπέντε ημέρες, κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι θα πράξει η «κομμένη» εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε» όπως άλλωστε είχε αναφέρει και στην ανακοίνωσή της πως υπέβαλε φάκελο «με πλήρη δικαιολογητικά, για τα οποία παρασχέθηκαν όσες διευκρινίσεις ζητήθηκαν από το ΕΣΡ. Από το σύνολο των στοιχείων που υποβλήθηκαν αποδεικνύεται κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο η συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου για τη χορήγηση άδειας» καταλήγοντας ότι «επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της και εξετάζει τις περαιτέρω κινήσεις της».

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν θα κατατεθεί ένσταση από την «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε»  προς το ΕΣΡ με το οποίο όπως αναφέρουν «πηγές» από την εταιρεία θα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της αρχής που οδήγησαν στην απόρριψη για χορήγηση άδειας. Στο σημείο αυτό δε να αναφέρω ότι σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» η εταιρεία ζήτησε να δει τα στοιχεία των πέντε δικαιούχων αλλά η απάντηση που τους δόθηκε ήταν αρνητική γιατί  -όπως τους είπαν- πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες «πηγές» αν το ΕΣΡ δεν κάνει και πάλι δεκτά τα στοιχεία που θα παραδώσει τότε η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε»  θα καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας πως εκεί θα βρει το δίκιο της. Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε» εμφανίζεται τόσο σίγουρη πως στο τέλος θα κερδίσει την άδεια που για να μην «χάνει χρόνο» συνεχίζει κανονικά προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση του δυναμικού του…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις