Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Tα «μέτωπα» και ο νέος κύκλος δικαστικών μαχών

Τηλεοπτικές άδειες: Tα «μέτωπα» και ο νέος κύκλος δικαστικών μαχών

Συνεχείς συνεδριάσεις και επαφές πραγματοποιούν υψηλόβαθμα στελέχη τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να υπάρξει κοινό μέτωπο απέναντι στο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που προχωρά η κυβέρνηση. Ωστόσο ναι μεν… αλλά…!

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο newsit.gr στις εγκαταστάσεις του STAR, στην Κηφισιά, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις για να σχεδιάσουν τις αντιδράσεις τους μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπερ σημαίνει ότι αν υπάρξουν… εκπλήξεις και κάποιος από τους εν ενεργεία τηλεοπτικούς σταθμούς μείνει χωρίς άδεια θα πρέπει στο μέσο της σεζόν να ρίξει «μαύρο», ενώ θα υπάρξει νέα «φουρνιά» ανέργων. Αυτό φαίνεται ότι θα είναι και ένα από τα επιχειρήματα που θα ακολουθήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη με σκοπό να καθυστερήσει ο διαγωνισμός.

Ωστόσο στο παρασκήνιο λέγεται ότι αν και κάποιοι συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες έχουν αρχίσει να… διαφοροποιούν τη θέση τους και με επαφές που έχουν κάνει με κυβερνητικούς αξιωματούχους φαίνεται ότι την τελευταία στιγμή θα στηρίξουν το διαγωνισμό.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι έγινε σαφές από την κυβέρνηση και το ΕΣΡ ότι δεν θα υπάρξουν άλλες άδειες πανελλήνιας εμβέλειας ενημερωτικού περιεχομένου, αλλά αυτό ενδιέφερε κυρίως τον ΣΚΑΪ (που είχε σκοπό να βγάλει τον «Σκάι24»), ενώ οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να κινηθούν σε πανελλήνιας εμβέλειας ψυχαγωγικού περιεχομένου, επιθυμία τους που λέγεται ότι… ικανοποιείται από το Μαξίμου ώστε να συμμετέχουν κανονικά στο διαγωνισμό.

Έτσι λοιπόν όταν προκηρυχθεί επίσημα ο διαγωνισμός θα αποδειχτούν οι «συμμαχίες», τα «μέτωπα» και θα μπορεί κανείς να υποθέσει τι… δούναι και λαβείν-όροι έχουν παιχτεί…!

 

Γρηγόρης Μελάς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις