Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση: η άνοδος και η πτώση

Τηλεθέαση: η άνοδος και η πτώση

Το ραβασάκι τηλεθέασης παρέλαβαν με το «κλείσιμο» του μήνα, του Μαΐου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί με κάποιους να χαίρονται κι άλλους να ανησυχούν για την πορεία του σταθμού τους…!

Ανοδική πορεία συνέχισε να έχει ο ΣΚΑΪ που τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης με τον ALPHA να ακολουθεί έχοντας σημειώσει κι αυτός αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασής του.

Σε σταθερή πορεία παρέμεινε το STAR καταφέρνοντας να παραμείνει στην τρίτη θέση της κατάταξης, χάνοντας ελάχιστα στο δυναμικό κοινό, ενώ ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να βρίσκεται στην τέταρτη θέση αφού δεν κατάφερε να μαζέψει τους τηλεθεατές που δικαιολογημένα έχουν φύγει από τη συχνότητά του. Μικρή μείωση στα ποσοστά τηλεθέασης και για τους υπόλοιπους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με το MEGA όμως να συνεχίζει να προηγείται αρκετά από το EPSILON. Κέρδος στο «ταμείο» της τηλεθέασης σημείωσε τον προηγούμενο μήνα η ΕΡΤ1 σε αντίθεση με την ΕΡΤ2 που έχασε κι άλλους από τους… ελάχιστους τηλεθεατές που συντονίζονται στη συχνότητά της.

Αναλυτικά λοιπόν και σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό (τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών) τον προηγούμενο μήνα, τον Μάιο, αλλά και εντός παρένθεσης οι μέσοι όροι τους τον Απρίλιο, είναι οι εξής:

Ενδιαφέρον θα έχει τι θα βγάλει το «ταμείο» της τηλεθέασης αυτόν το μήνα, τον Ιούνιο, που… παραδοσιακά είναι ο τελευταίος μήνας της σεζόν, αν και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί θα συνεχίσουν μέσα στο καλοκαίρι να μεταδίδουν «ζωντανά» προγράμματα πιστεύοντας ότι έτσι θα κρατήσουν τους τηλεθεατές στη συχνότητά τους και την επόμενη σεζόν…!

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις