Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση: η ΕΡΤ έβαλε γκολ και μετά… πάει πάγκο!

Τηλεθέαση: η ΕΡΤ έβαλε γκολ και μετά… πάει πάγκο!

Τέλος του μήνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρέλαβαν το ραβασάκι τηλεθέασης με κάποιους να… κλαίνε, αλλά κάποιους να χαίρονται διαπιστώνοντας ότι διπλασίασαν τον αριθμό των τηλεθεατών τους.

Καλά… μπορεί να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των τηλεθεατών αλλά το ότι κατάφεραν να τους διπλασιάσουν είναι κάτι που μπορεί να τους κάνει να χαμογελούν, έστω κι αν γνωρίζουν ότι δεν οφείλεται σε δικής τους παραγωγής πρόγραμμα…!

Οι «κάποιοι» κατοικοεδρεύουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής που όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit λόγω του Μουντιάλ η ΕΡΤ έχει κερδίσει αρκετούς τηλεθεατές. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούνιο η ΕΡΤ1 βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης στο γενικό σύνολο ρίχνοντας τον ΑΝΤ1 μία ακόμα θέση, αλλά που κατάφερε έστω και με μικρή διαφορά να παραμείνει στην τέταρτη θέση του δυναμικού κοινού.

Στην κορυφή της κατάταξης για έναν ακόμα μήνα βρέθηκε ο ΣΚΑΪ με τον ALPHA να ακολουθεί και το STAR στην τρίτη θέση, αλλά έχοντας όλοι υποστεί μείωση στο ποσοστό τηλεθέασης τους στο γενικό σύνολο με τους τηλεθεατές να ανεβάζουν τα ποσοστά της ΕΡΤ λόγω βεβαίως βεβαίως των αγώνων ποδοσφαίρου που μεταδίδει.

Αναλυτικά λοιπόν και σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen οι μέσοι όροι στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό (τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών) τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο, αλλά και εντός παρένθεσης οι μέσοι όροι τους τον Μάιο, είναι οι εξής:

Βέβαια μπορεί η ΕΡΤ να έβαλε… γκολ στην τηλεθέαση αλλά για ακόμα μία φορά μετά το τέλος του Μουντιάλ οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές θα την βγάλουν ξανά από την επιλογή του τηλεκοντρόλ τους αφού η κρατική τηλεόραση συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να καταλήγει… στον πάγκο!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις