Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Ιουλίου: οι τηλεθεατές πάνε διακοπές

Τηλεθέαση Ιουλίου: οι τηλεθεατές πάνε διακοπές

Αλλαγές στην κατάταξη αλλά και μείωση του τηλεοπτικού κοινού στους εθνικής εμβέλειας σταθμούς γενικού περιεχομένου, αναδεικνύουν οι μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen για τον Ιούλιο.

Περίοδος επαναλήψεων για τους περισσότερους σταθμούς κατά την οποία, μεταξύ άλλων, διακρίνεται και ποια κανάλια έχουν καλή «ταινιοθήκη», καθώς τα περισσότερα προβάλλουν παλαιότερες σειρές τους σε επανάληψη, ενώ σημαντικό ρόλο στη «μάχη» της τηλεθέασης έχουν οι ενημερωτικές εκπομπές που συνεχίζουν να είναι στον αέρα, αλλά με διαφορετικές συνθέσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Nielsen στην κορυφή του γενικού συνόλου τον Ιούλιο βρέθηκε ο ALPHA που μπορεί να έχασε τηλεθεατές, αλλά λιγότερους από τον ΣΚΑΪ που τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Μειωμένες ταχύτητες τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο, τον Ιούνιο και για τον ΑΝΤ1 που βρέθηκε στην τρίτη θέση, αλλά αυτός που έχασε τους περισσότερους τηλεθεατές είναι το MEGA που κατέληξε στην τέταρτη θέση. Τηλεθεατές να φεύγουν από τη συχνότητά του είδε και το STAR που ακολουθεί στην πέμπτη θέση, ενώ αντίθετα το ΟΡΕΝ είδε κάποιους να μπαίνουν με αποτέλεσμα να αυξήσει τη δυναμική του. Αυξημένα ποσοστά και για τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης που φαίνεται ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετοί τηλεθεατές αποφασίζουν να δουν… πολλά που δεν είδαν τη σεζόν που πέρασε από τα προγράμματά της.

Αλλαγές στην κατάταξη παρατηρούνται και στο δυναμικό κοινό, αλλά το MEGA παρέμεινε στην κορυφή, την οποία όμως μοιράζεται με τον ALPHA. Στην τρίτη θέση της κατάταξης στους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, τερμάτισε ο ΑΝΤ1 με το STAR να ακολουθεί, ενώ ο ΣΚΑΪ έχασε τους περισσότερους τηλεθεατές, σημειώνοντας πολύ χαμηλό μέσο όρο. Αντίθετα και στο δυναμικό κοινό το ΟΡΕΝ σημείωσε αυξητική πορεία, όπως και τα κανάλια της ΕΡΤ που ολοκληρώνουν την κατάταξη με χαμηλές ταχύτητες.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Ιούλιο, όπως προκύπτει από τους μέσους όρους (πρώτη στήλη) στο γενικό σύνολο, ενώ εντός παρενθέσεων αναφέρονται οι αντίστοιχοί τους τον Ιούνιο. Στη δεύτερη στήλη αναφέρονται οι μέσοι όροι των σταθμών στο δυναμικό κοινό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τον Ιούλιο υπήρξε σημαντική μείωση του τηλεοπτικού κοινού για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που επέλεξαν άλλους τρόπους και μέσα για θέαση.

Το σημαντικό… και ανησυχητικό για τα τηλεοπτικά κανάλια, τα 6 ιδιωτικά και τα 3 της δημόσιας τηλεόρασης, είναι ότι αυτό το ποσοστό -των… εξερχομένων τηλεθεατών- αυξάνεται σεζόν με τη σεζόν… και ένα σημαντικό μέρος του δεν… επιστρέφει σε αυτά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, επιλέγοντας να παραμείνουν σε άλλες τηλεοπτικές… παραλίες…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις