Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Σεπτεμβρίου – Για ποιους ξεκίνησε καλά η σεζόν – Αλλαγές στην κατάταξη

Τηλεθέαση Σεπτεμβρίου – Για ποιους ξεκίνησε καλά η σεζόν – Αλλαγές στην κατάταξη

Καινούργια σεζόν και ο πρώτος μήνας σε κάποιους έφερε… χαρές, ενώ κάποιοι άλλοι είναι… για τα πανηγύρια!

Ποιοι λοιπόν μπήκαν με το δεξί στο ξεκίνημα και ποιοι έχουν… πολλούς λόγους να ανησυχούν; Όλα φαίνονται από το ραβασάκι της Nielsen που κάποιους τους έκανε χαρούμενους και κάποιους άλλους… άστα να πάνε…!

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από ό,τι είθισται να γίνεται τα τελευταία χρόνια, αφού οι περισσότεροι έτρεξαν να προλάβουν τους απέναντι. Κάποιοι βιάστηκαν… χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι επιδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης είναι πάλι… μοιρασμένες. Βέβαια είναι αρχή και όλα θα ξεκαθαρίσουν τους επόμενους μήνες, αλλά δικαιολογημένα εκτιμάται ότι τη φετινή σεζόν… θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και αρκετές αλλαγές από τα αρχικά σχέδιά τους…!

Πάντως, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης κερδισμένος στο ξεκίνημα της σεζόν βγήκε ο ΣΚΑΪ που κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης του γενικού συνόλου… εκθρονίζοντας τον ΑΝΤ1 που τον Αύγουστο είχε συγκεντρώσει στη συχνότητά του περισσότερους τηλεθεατές. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ξανά ο ALPHA αλλά με μικρή διαφορά από το STAR, το οποίο όμως στο δυναμικό κοινό, δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 18 έως 54 ετών, σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά, με τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί και στη συνέχεια βρέθηκε ο ALPHA αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον ΣΚΑΪ. Από την άλλη το OPEN διατήρησε τις… καλοκαιρινές επιδόσεις του, ενώ η ΕΡΤ παραμένει η τελευταία επιλογή των περισσότερων τηλεθεατών.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Σεπτέμβριο  ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο.

Βέβαια αξίζει να αναφέρω ότι ο Οκτώβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις μετέπειτα αποφάσεις των τηλεοπτικών σταθμών με δεδομένο μάλιστα ότι αναμένεται μέσα σε αυτόν να κάνει πρεμιέρα και ο καινούργιος τηλεοπτικός σταθμός, το ONE, διεκδικώντας μερίδιο της τηλεθέασης…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις