Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τιμώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τιμώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη μέρα που ο σπουδαίος τραγουδοποιός και συνθέτης «έφυγε» ξαφνικά βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του αλλά και όλους όσοι αγάπησαν το έργο του.

Απόψε λοιπόν, στις 20:30, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, οι φίλοι του και συνοδοιπόροι στη μουσική κρατούν τη μνήμη του ζωντανή με μία συναυλία-αφιέρωμα στον Λαυρέντη και στα τραγούδια του. Η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Διονύσης Τσακνής θα μοιραστούν με όλους εμάς στιγμές από την κοινή τους διαδρομή στη μουσική, αλλά και τραγούδια του Λαυρέντη που όλοι αγαπάμε.

 Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, τιμώντας τον αγαπημένο συνθέτη και τραγουδοποιό θα μεταδώσει απευθείας από τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής,  τη συναυλία-αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Τη μετάδοση της συναυλίας θα κάνει ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ ο Μιχάλης Γελασάκης, από τις 18:00, θα συντονίσει τη ραδιοφωνική μετάδοση από το στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος, κάνοντας συνδέσεις με τον Κήπο του Μεγάρου και συνομιλώντας με τους συντελεστές της συναυλίας πριν από την έναρξή της. Παράλληλα, θα μεταδώσει αποσπάσματα από σπάνιες συνεντεύξεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και από την τελευταία του συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στον Φώτη Απέργη, μόλις πέντε μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

Επίσης, απόψε το βράδυ, στις 23:40, η ΕΡΤ2, θα προβάλει τη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, τα οποία ερμήνευσε ο αξέχαστος τραγουδοποιός στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τον Ιούλιο του 2015.

Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά, με τίτλο «Μια τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο», περιλαμβάνει τραγούδια γραμμένα από τον Μάνο Ελευθερίου, σημαντικές στιγμές μιας πορείας πολλών χρόνων. Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ερμήνευσαν στίχους που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι, ο Γιάννης Κότσιρας,  η Αφροδίτη Μάνου και η Δήμητρα Παπίου, ενώ ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου διάβασε -με τον δικό του μοναδικό τρόπο- αποσπάσματα από ποιήματά του. Η συναυλία ολοκληρώθηκε με αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τα οποία θα απολαύσουν οι τηλεθεατές τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις