Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Πρώτη και… καλύτερη η Ουρουγουάη! “Εξημέρωσε” τη Ρωσία

Μουντιάλ 2018: Πρώτη και… καλύτερη η Ουρουγουάη! “Εξημέρωσε” τη Ρωσία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρωσία εμφανίστηκε ασταμάτητη στα δυο της πρώτα ματς στο Μουντιάλ 2018, αλλά κόντρα στην Ουρουγουάη τα πράγματα ήταν αλλιώς. Η “σελέστε” έδειξε πως όταν θέλει μπορεί να ικανοποιήσει τους φίλους της, νίκησε με 3-0 και κατέκτησε την πρωτιά στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεύτερη η “αρκούδα”, που αγωνίστηκε από το 36′ με δέκα παίκτες.

Σκληρό… μάθημα πήραν οι διοργανωτές του Μουντιάλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η Ρωσία ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία από της Ουρουγουάη (3-0), η οποία κατέκτησε και την πρωτιά στο συγκεκριμένο όμιλο.

Στη φάση των “16” η Ουρουγουάη ως πρώτη του ομίλου θα αντιμετωπίσει την 2η του 2ου ομίλου (30/6, Σότσι), ενώ η Ρωσία θα παίξει με την 1η του ίδιου ομίλου (1/7, Μόσχα). Τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου διεκδικούν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιράν, με τις δύο πρώτες να είναι οι επικρατέστερες για την πρόκριση.

Το παιχνίδι…

Η Ρωσία προσπάθησε να έχει στην κατοχή της την μπάλα και να πλησιάσει τα καρέ του Μουσλέρα. Η Ουρουγουάη όμως ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα. Η σελέστε κέρδισε φάουλ μέσα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Σουάρες -με έξυπνη εκτέλεση- νίκησε τον Ακινφέεφ για το 1-0.

https://twitter.com/StepoverFC/status/1011251021555929094

Η Ρωσία πέρασε στην… επίθεση στη συνέχεια και προσπάθησε για την ισοφάριση. Στο 13′ ο Τζούμπα έστρωσε με το κεφάλι για τον Τσέριτσεφ που έπιασε δυνατό σουτ, αλλά είδε τον Μουσλέρα να διώχνει.

Η Ουρουγουάη βρήκε.. ανοικτή την αντίπαλη άμυνα, αλλά κατάφερε να σκοράρει και πάλι με τη βοήθεια της τύχης. Στο 23′ και ύστερα από στημένη φάση, η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Λαξάλτ, που έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσέριτσεφ, ο Ακινφέεφ αιφνιδιάστηκε και είχαμε το 2-0 (αυτογκόλ).

https://twitter.com/ibushia/status/1011254538261520385

Οι Λατίνοι συνέχισαν να χάνουν φάσεις και πριν φτάσουν στο ημίχρονο πήραν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Σμολνίκοφ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τη Ρωσία με δέκα παίκτες.

Η Ουρουγουάη είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στην επανάληψη, με την Ρωσία να έχει.. ανεμική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Στο 73′ το σουτ που έκανε ο Τζιούμπα από καλό σημείο εντός μεγάλης περιοχής είχε τραγική κατάληξη κι έτσι η Ρωσία δεν μπόρεσε να δώσει ξανά ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Καβάνι έψαξε μέχρι τέλους το γκολ που ψάχνει από το πρώτο παιχνίδι και το κατάφερε στο 90′. Ο Γοδίν έπιασε την κεφαλιά, ο Ακινφέεφ απέκρουσε, αλλά ο επιθετικός της “σελέστε” -με προβολή- έκανε το τελικό 3-0.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1011275609962700801

Mundial Τελευταίες ειδήσεις