Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Αγωνία και επιφυλακτικότητα στην Αθήνα για τη Γερμανία

Αγωνία και επιφυλακτικότητα στην Αθήνα για τη Γερμανία

Στάση αναμονής κρατά η Αθήνα για να δει που θα… κάτσει η μπίλια μετά τις εκλογές στη Γερμανία. Το «καλό» και το «κακό» ενδεχόμενο. 

Ο σεισμός στην Κρήτη, ο τουρισμός, οι εκλογές στη Γερμανία αλλά και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο που θα έχει στο μενού… φρεγάτες απασχόλησαν τη σημερινή (17.09.2021) σύσκεψη του newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα συζήτησαν για τη Γερμανία που «αλλάζει χέρια» μετά την επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών. Όλοι συμφώνησαν πως μιλάμε για ένα… καράβι που «στρίβει δύσκολα» και η Αθήνα περιμένει να δει ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί.

Για την Ελλάδα, το ενδεχόμενο να είναι οι Φιλελεύθεροι στην κυβέρνηση και να αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών δεν θα είναι καλή εξέλιξη, αφού θα ζητήσουν άλλη δημοσιονομική πολιτική.

Από την άλλη, αγωνία υπάρχει και για το μίγμα της εξωτερικής πολιτικής, αφού οι Πράσινοι (αν είναι στην κυβέρνηση και ζητήσουν όπως λέγεται το ΥΠΕΞ) είναι ενάντια στην πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία και υπέρ των πολεμικών αποζημιώσεων. Ή καλύτερα, ήταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Δείτε εδώ όλα όσα συζητήθηκαν 

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις