Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν φέρνει αμυντική συμφωνία και φρεγάτες;

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν φέρνει αμυντική συμφωνία και φρεγάτες;

Η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τη διαφαινόμενη μείωση του ενδιαφέροντός των ΗΠΑ από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται να κυριαρχήσει στο δείπνο εργασίας που θα παραθέσει απόψε στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιείται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική στιγμή που νέας αμυντική συμμαχία Aukus διαταράσσει τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ενώ η Γερμανία αλλάζει σελίδα μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθεί εκ νέου το ενδεχόμενο προώθησης διμερούς αμυντικής συμφωνίας προοπτική η οποία είχε διαφανεί το καλοκαίρι του 2020, αλλά τελικώς δεν προχώρησε.

Στην προοπτική ενίσχυσης της ελληνογαλλικής συμφωνίας εντάσσονται τα τελευταία 24ωρα και οι πληροφορίες που βάζουν στο κάδρο και το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις