Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί ο Τσίπρας είχε κι άλλους μαζί του στη σκηνή…

Γιατί ο Τσίπρας είχε κι άλλους μαζί του στη σκηνή…

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είχε πιο πολλά πολιτικά μηνύματα ως προς τη σημειολογία της εικόνας παρά ως προς το περιεχόμενο των εξαγγελιών.

Πέραν του μάλλον βιαστικού «στησίματος» με τα πολλά σκηνοθετικά λάθη, όπως τα άβολα σκαμπό ή τα μικρά γράμματα στις κάρτες με τις υποσχέσεις, αλλά και το «άχρωμο» σκηνικό, υπήρχε μια καινοτομία με βαρύ πολιτικό συμβολισμό.

Για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση δεν είδαμε τον Αλ. Τσίπρα μόνο του επί σκηνής. Για πρώτη φορά επιστρατεύθηκαν και άλλα στελέχη για να πλαισιώσουν τον επικοινωνιακότατο πρωθυπουργό. Για πρώτη φορά φάνηκε η διάθεση να μοιραστεί η ευθύνη. Όχι η ευθύνη της επιτυχίας, αλλά της επικείμενης αποτυχίας. Και ίσως της επόμενης μέρας.

Έτσι στη σκηνή ήταν ο επικεφαλής των 53ων Ευκ. Τσακαλώτος –για κάποιους πιθανός δελφίνος-και σχεδόν όλοι οι νέοι αλλά… επίφοβοι για την επαύριο της 7ης Ιουλίου. Ο «σκληρός» Δ. Τζανακόπουλος, ο «φρέσκος» Αλ. Χαρίτσης η «άφθαρτη» Έφη Αχτσιόγλου και ο προοδευτικός Ν. Ηλιόπουλος.

Αν κάποιος αναζητήσει αντίπαλο δέος για τον Τσίπρα όταν θα έρθει αυτή η ώρα- που δεν είναι ακόμη ορατή- μάλλον σε αυτά τα πρόσωπα θα στραφεί. Ωστόσο από χθες είναι όλοι στο ίδιο κάδρο.

Κινήσεις αυτοπροστασίας….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις