Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το σχέδιο για το ρεύμα και το μέλλον Τσίπρα και Μητσοτάκη μετά τις εκλογές

Το σχέδιο για το ρεύμα και το μέλλον Τσίπρα και Μητσοτάκη μετά τις εκλογές

Το τι θα γίνει με τις τιμές του ρεύματος, η αύξηση του κατώτατο μισθού αλλά και το πολιτικό σκηνικό μετά και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησαν τη σημερινή σύσκεψη του newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα αναφέρθηκαν, αρχικά, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, οι αποφάσεις για τον οποίο αναμένονται στις 29 του μήνα. Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι 6% ή 7% και το… καλό σενάριο είναι να είναι 8%.

Όσον αφορά στο εθνικό σχέδιο για τη μείωση των τιμών του ρεύματος, οι αποφάσεις φαίνεται ότι θα έχουν ληφθεί έως, το αργότερο, τις 18 Μαΐου. Αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση, θα υπάρξει εθνική και το σχέδιο είναι να μην πάει η επιδότηση στον καταναλωτή αλλά στους παρόχους και η τιμή να γυρίσει στα προ κρίσης επίπεδα.

Το θέμα με τις τιμές στο ρεύμα είναι το Νο1 πρόβλημα αυτή τη στιγμή και η κοινωνία βράζει με την ακρίβεια.

Συζητήθηκαν επίσης τα όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση της θέσης του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη πως αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνεργαστεί σε κυβέρνηση δεν θα θέλει πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις