Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

120 δόσεις: 195 εκατ. οι εισπράξεις από τη ρύθμιση χρεών στην εφορία

120 δόσεις: 195 εκατ. οι εισπράξεις από τη ρύθμιση χρεών στην εφορία

Αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για ένταξη στη ρύθμιση χρεών στην εφορία σε 120 δόσεις. Υπενθυμίζεται πως μετά τις τελευταίες αλλαγές, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία και περίπτωση παράτασης δε υπάρχει.

Από τα χρέη που έχουν ρυθμιστεί μέχρι στιγμής σε 120 δόσεις, οι εισπράξεις αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και υπάρχει αισιοδοξία πως όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία, οι αιτήσεις θα αυξάνονται.

Σύμφωνα με παράγοντες της Φορολογικής Διοίκησης, για την αύξηση του ενδιαφέροντος των φορολογουμένων βασικό ρόλο- εκτός από τη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3% και της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ- διαδραμάτισαν δύο σημαντικές βελτιώσεις.

Η πρώτη αφορά στην αναστολή των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση και η δεύτερη αφορά σε όσους παρέλειψαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, και τώρα, εάν εκπληρώσουν έστω εκπρόθεσμα τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, μπορούν να εντάξουν αυτές τις οφειλές στις 120 δόσεις.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης:

*Πλήθος Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 228.644 ευρώ
*Ποσό Κεφαλαίου Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 1.385.809.695 ευρώ
*Ποσό Προσαυξήσεων Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 418.536.324 ευρώ019 ευρώ
*Συνολικό Ποσό Είσπραξης Επικυρωμένων/Κλειστών Ρυθμίσεων: 193.891.650 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν με τεχνικές συσκέψεις σε σχεδόν καθημερινή βάση την πορεία της ρύθμισης, καθώς θεωρείται ότι η επιτυχία της θα αποτελέσει «σημαντικό όπλο» της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών από τον Σεπτέμβριο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις