Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Financial Times: Το ράλι στην αγορά ομολόγων οδηγεί τις αποδόσεις πέρα από τους στόχους της Wall Street για το τέλος του 2024

Financial Times: Το ράλι στην αγορά ομολόγων οδηγεί τις αποδόσεις πέρα από τους στόχους της Wall Street για το τέλος του 2024

Το παγκόσμιο ράλι στην αγορά ομολόγων έχει ήδη οδηγήσει τις αποδόσεις πάνω από πολλούς στόχους της Wall Street για το τέλος του 2024, υπογραμμίζοντας πως οι πρόσφατες κινήσεις της αγοράς αιφνιδίασαν τους αναλυτές, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όταν οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν τις ετήσιες προβλέψεις τους στους πελάτες τους πριν από ένα μήνα, ήταν σε γενικές γραμμές ενωμένες στην άποψη ότι τα κρατικά ομόλογα θα σημειώσουν άνοδο (σ.σ. θα υπάρξουν αυξημένες αποδόσεις) το επόμενο έτος, καθώς τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Ωστόσο, αναφέρουν οι Financial Times, πολλές προβλέψεις έχουν ήδη εκπληρωθεί περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού και η αλλαγή των προοπτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν πείσει τους επενδυτές να επισπεύσουν τα «στοιχήματα» τους για μείωση των επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα από τα τέλη Οκτωβρίου, λόγω της αύξησης των προσδοκιών ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο.

«Η Fed έκανε μια πολύ γρήγορη στροφή», δήλωσε η στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της Bank of America, Μέγκαν Σουίμπερ. «Αυτό δείχνει πόσο ευμετάβλητη ήταν η αγορά», συμπλήρωσε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις