Κόσμος

L’ echo: Η Γερμανία κερδίζει υπερβολικά απο την κρίση στην ευρωζώνη

Στην "αναιδή συμπεριφορά" της Γερμανίας, που επωφελείται από την κρίση, αναφέρεται σημερινό άρθρο γνώμης της βελγικής γαλλόφωνης εφημερίδας “L' echo”.

Με υπέρτιτλο «Η Γερμανία επωφελείται (υπερβολικά) της κρίσης στην ευρωζώνη», το άρθρο τονίζει ότι η χώρα που συγκεντρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τα ευρωπαϊκά προβλήματα, δεν είναι η Ισπανία αλλά η Γερμανία, η οποία, στην πράξη, επωφελείται με “ξεδιάντροπο τρόπο” από αυτή την κρίση.

Πρώτον, το ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμάται ευρέως -και, εδώ και καιρό- για μία χώρα τόσο δυνατή οικονομικά όπως η Γερμανία και η ανταγωνιστικότητα του πρώτου παγκοσμίως εξαγωγέα ενισχύεται από ένα “φθηνό” ευρώ, σημειώνεται στο άρθρο. “Έπειτα, η Γερμανία χρηματοδοτείται με επιτόκια που θα ζήλευαν όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Χθες, είχαμε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ, 1,33% για το δεκαετές επιτόκιο. Με πραγματικούς όρους, η Γερμανία κερδίζει χρήματα, επενδύοντας…”, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Όλα, βέβαια, δεν είναι ρόδινα στη Γερμανία, καθώς η αποπληθωριστική μισθολογική πολιτική της, τα τελευταία δέκα χρόνια, στοίχισε ακριβά σε κοινωνικό επίπεδο, σε μια μη αμελητέα μερίδα του πληθυσμού, υπογραμμίζει η εφημερίδα. “Αλλά, συνολικά, η Γερμανία επωφελείται της κρίσης στην ευρωζώνη. Είναι η μόνη χώρα, στην οποία οι οικονομικές προοπτικές βελτιώθηκαν πρόσφατα. Είναι η μόνη μόνη χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας είναι πιο χαμηλό από ό,τι πριν την κρίση” τονίζει ο αρθρογράφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσο η κρίση στην ευρωζώνη κερδίζει σε ένταση, τόσο η πίεση αυξάνεται στο Βερολίνο. “Γιατί δεν θα μπορούσαμε εύκολα να δεχθούμε, το να μην γίνει πιο ευέλικτη, η τόσο δογματική δημοσιονομική και χρηματοοικονομική άποψη της Άγκελα Μέρκελ και ΣΙΑ”, υπογραμμίζει η βελγική εφημερίδα.
«Όλοι, πλέον, περιμένουν μια χειρονομία της Γερμανίας για να σβήσει την πυρκαγιά. Αν εξακολουθεί να θέλει να ρίχνει νερό για να κινήσει τον μύλο της, η ατμομηχανή της Ευρώπης δεν έχει πλέον άλλη επιλογή. Θα πρέπει να προσδέσει όλα τα βαγόνια», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε

Αυστρία: Ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν πήγε στους Έλληνες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Γκραντ Κάνυον καίει επί έναν μήνα: Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πρόκειται για τη χειρότερη φωτιάς της χρονιάς στις ΗΠΑ - Καταστράφηκαν πάνω από 50 κτίρια, ανάμεσά τους το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής - Μεγάλος ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Γκραντ Κάνυον
2
Γιατί η Τουρκία φοβάται τα F-35 του Ισραήλ και τα Rafale της Ελλάδας: Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση της Άγκυρας
Η Τουρκία πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή λόγω του γερασμένου στόλου της πολεμικής αεροπορίας της
rafale 7
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες 2