Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Wealth Avenue PLC: Νέα σχέδια στο ελληνικό real estate μετά το οικιστικό έργο 900 χιλ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Wealth Avenue PLC: Νέα σχέδια στο ελληνικό real estate μετά το οικιστικό έργο 900 χιλ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Wealth Avenue PLC υπέγραψε συμφωνία ανέγερσης οικοδομής με την μέθοδο της αντιπαροχής στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και όπως δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξιος Βανδώρος, πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά οικιστικά έργα που πρόκειται να αναπτύξει στην ελληνική αγορά, εστιάζοντας σε Αθήνα, Μαρούσι, Πόρτο Ράφτη κι αλλού.

Ειδικότερα, όσον αφορά το οικιστικό έργο, προϋπολογισμού 900 χιλ. ευρώ, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, επί τη οδού Κέννεντυ, αφορά τη δόμηση 580 τ.μ. και θα υλοποιηθεί μέσω της κοινοπραξίας που οργανώθηκε από την Wealth Avenue και η οποία περιλαμβάνει ίδια κεφάλαια της όπως και κεφάλαια συνεπενδυτών της.

Θετικές εκτιμήσεις

Με αφορμή τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις στον οικιστικό πάλι τομέα που σχεδιάζει σε Αθήνα, Μαρούσι και Πόρτο Ράφτη, ο κ. Βανδώρος σχολιάζει ότι: «Η ελληνική αγορά αστικών ακινήτων δεν είναι μία και ενιαία για να μπορεί κάποιος να εκφράσει συνολικά άποψη. Σε ότι αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία επικεντρωνόμαστε εκεί υπάρχει ακόμα μεγάλο κενό στην ανάπτυξη νέων διαμερισμάτων ως φυσικό επακόλουθο της δεκαετούς κρίσης όπου υπήρξε σχεδόν μηδενική ανοικοδόμηση. Αυτό επιτείνεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα από ξένους ιδιώτες και επενδυτές. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξαίρεση από το ΦΠΑ, τη golden visa και κάποιους γεωπολιτικούς παράγοντες δείχνουν πως και το 2024 θα είναι μία δυνατή χρονιά στα αστικά ακίνητα σημαντικές τάσεις διαφοροποίησής τους».

Γειτονιές με προοπτικές

Αναφερόμενος δε, στα κριτήρια με τα οποία επιλέγει η εταιρεία τα ακίνητα, ο κ. Βανδώρος αναφέρει ότι: «Για εμάς ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθεσία του ακινήτου – οικοπέδου. Αυτό έχει να κάνει είτε με την απόσταση από σημαντικά Μέσα Μεταφοράς είτε με σημαντικούς οδικούς κόμβους είτε με τη γεωμορφολογία όπως είναι η απόσταση από θάλασσα και παραλία. Φυσικά φροντίζουμε να αξιολογούμε, με την ομάδα των ειδικών συνεργατών μας αρχιτεκτόνων και μηχανικών, την οικοδομησιμότητα και την τιμή αγοράς ή το ποσοστό αντιπαροχής να είναι τέτοια που να καθιστούν αυτή την επένδυση ως επενδυτική “ευκαιρία”. Επίσης σημαντικό για την επιλογή ενός ακινήτου όπως και της τοποθεσίας του είναι και η δυνητική ζήτηση που μπορεί να έχει από αγοραστές του εξωτερικού και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω της στενής συνεργασίας που έχουμε και του feedback που λαμβάνουμε από συνεργαζόμενες εταιρείες τους εξωτερικού οι οποίοι μας συστήνουν σε πελάτες τους

Στρατηγική ανάπτυξης

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Επενδύσεων της Wealth Avenue Λευτέρης Κοντός τονίζει ότι: «Τα έργα της εταιρείας υλοποιούνται κυρίως αξιοποιώντας τα ίδια κεφάλαια της τα οποία συγκεντρώνονται μέσα από τις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιεί και επίσης δίνει την ευκαιρία σε όσους επενδυτές συμμετέχουν στις αυξήσεις αυτές να μπορούν να συμμετέχουν σαν συνεπενδυτές στα προς ανέγερση έργα».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις