Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: Τέλος ο συμψηφισμός των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών – Τι αλλάζει

ΑΑΔΕ: Τέλος ο συμψηφισμός των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών – Τι αλλάζει

Αλλάζει το τρόπος που κάνει τους συμψηφισμούς για ληξιπρόθεσμα ή μη χρέη στο δημόσιο. Η ΑΑΔΕ επανακαθορίζει το πως θα γίνονται οι αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί χρηματικών απαιτήσεων οφειλετών με μη ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στις περιπτώσεις οφειλών φορολογουμένου για τις οποίες έχουν επιβληθεί κατασχέσεις εις χείρας τρίτου (πχ τράπεζες), επιστρέφονται ποσά που έχουν αποδοθεί στην ΑΑΔΕ από τους τρίτους για τις κατασχέσεις αυτές, χωρίς συμψηφισμό με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του φορολογουμένου, εφόσον κατά το χρόνο της απόδοσης η οφειλή για την οποία επιβλήθηκαν οι κατασχέσεις έχει αποσβεστεί.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 10.000 ευρώ και ταυτόχρονα οφείλει τις υπόλοιπες μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έστω ότι για την οφειλή των 10.000 ευρώ επιβάλλονται κατασχέσεις εις χείρας τραπεζών και αποδίδονται συνολικά στην ΑΑΔΕ 12.000 ευρώ από τις τράπεζες. Με τη νέα απόφαση, οι 2.000 ευρώ επιστρέφονται στον πολίτη χωρίς να συμψηφίζονται με τις μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις