Site icon NewsIT
11:42 | 12.06.25

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά την συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας – Αρνητικά κινείται και ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ

Trading board is showing a crash in stock exchange market. Selective focus. Horizontal composition with copy space

Φωτογραφία: iStock

Newsit Newsroom

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στο -1,10% και ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 στο -0,76%

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με έντονες πτώσεις σήμερα (12.6.2025), μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας κατά 0,3%.

Όλοι οι τομείς βρίσκονται στο κόκκινο μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, καθώς οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται πτωτικά στο -0,82%. Ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μειώνεται κατά 0,07%, ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 1,18%. Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,82%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο 1,11% και ο ισπανικός IBEX 35 0,72%.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -1,10% και διαπραγματεύεται στις 1.846,66 μονάδες.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version