Αγορές

Χρηματιστήρια: Άνοδος στην Αθήνα με οδηγό τις τράπεζες, μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ο πόλεμος κρατά χαμηλά τις κινήσεις των επενδυτών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν, το Χρηματιστήριο στην Αθήνα σημείωσε το πρωί της Παρασκευής (5.6.2026) αντίδραση μετά το αρνητικό κλείσιμο της Πέμπτης και στις 12:00 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στο +0.82% στις 2.359,67 μονάδες.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, το Χρηματιστήριο άνοιξε θετικά με τις μετοχές των τραπεζών να δίνουν στήριγμα, καθώς στο ταμπλό ξεχωρίζουν η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Πειραιώς, η Alpha, αλλά και οι Κύπρου και Optima. Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC  της ΕΥΔΑΠ και της Motor Oil. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 29 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Στην Ευρώπη οι δείκτες κινούνται χωρίς σαφή κατεύθυνση, με μεικτά πρόσημα.  Ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο -0,071%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,21%, ο βρετανικός FTSE 100 στο +0,27%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,09% και ο ισπανικός IBEX 35 στο +0,52 %.

Η διατήρηση της τιμής του πετρελαίου Brent λίγο κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι δίνει μια «εικόνα» για τον λόγο που τα χρηματιστήρια κρατιούνται χαμηλά καθώς οι αγοραστές δείχνουν να μην πείθονται ότι το σενάριο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν βρίσκεται προ των πυλών.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Το Brent στην οροφή των 100 δολαρίων εν μέσω έντονης διαταραχής στα Στενά του Ορμούζ, στην Ερυθρά Θάλασσα και άλλες ναυτιλιακές οδούς
Η διαταραχή ενισχύεται με ενδεικτικό το γεγονός ότι Ασιάτες αγοραστές έχουν αρχίσει να συζητούν την διαδρομή μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και γύρω από την Αφρική
FILE PHOTO: Oil tankers are seen at daybreak at the Bajo Grande Terminal located on the western shore of Lake Maracaibo, south of the city of Maracaibo, Venezuela August 23, 2005.