Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανατροπή στους φόρους για τα ενοίκια – Ποιοί θα πληρώσουν παραπάνω

Ανατροπή στους φόρους για τα ενοίκια – Ποιοί θα πληρώσουν παραπάνω

Περισσότερους φόρους θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αν τελικά περάσει η πρόταση της κυβέρνησης για διατήρηση της αυτοτελούς φορολόγησης στα ενοίκια γιατί όχι μόνο θα αυξηθούν οι φορολογικές κλίμακες αλλά θα προστεθεί άλλος ένας φορολογικός συντελεστής στο 45%.

Περισσότερο φόρο για τα ενοίκια θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αν τελικά επικρατήσει η άποψη να φορολογηθούν αυτόνομα και όχι όλα τα εισοδήματα με μία κλίμακα.

Η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα αλλά η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι είναι στις προηγούμενες μνημονιακές κλίμακες που προβλέπουν φόρο 15% από 11% ως τις 12.000 ευρώ και 35% από 33% για τα υψηλότερα εισοδήματα, προβλέπει την καθιέρωση άλλης μία κλίμακας με συντελεστή 45% και θα αφορά στα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ το χρόνο.

Η απόφαση αυτή αν τελικά υιοθετηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις θα επιβαρύνει 15.000 άτομα που δηλώνουν έσοδα από ενοίκια μεγαλύτερα από το 40.000 ευρώ, ενώ συνολικά έσοδα από ενοίκια έχουν 1,7 εκατομμύρια περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε