Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτές είναι οι περιοχές με τις περισσότερες νεόδμητες κατοικίες  

νομοσχέδιο

Στο Ελληνικό και τον Άλιμο βρίσκονται οι περισσότερες νεόδμητες κατοικίες των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Στα βόρεια προάστια, μεγάλο αριθμό από νεόδμητες κατοικίες διαθέτει ο Χολαργός, ενώ στο κέντρο της Αθήνας η ανοικοδόμηση έχει σταματήσει εδώ και καιρό.  Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι περισσότερες νεόδμητες κατοικίες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάλυσης δεδομένων του Spitogatos, η νούμερο ένα περιοχή με τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική είναι το Ελληνικό, με υψηλή μέση τιμή ανά τ.μ. στα €4,163 και ακολουθεί ο γειτονικός Άλιμος με μέση τιμή €3,812 ανά τ.μ..

Τρίτη κατά σειρά περιοχή με πολλές νεόχτιστες κατοικίες είναι ο Χολαργός, όπου η μέση τιμή προσφοράς είναι τα €2,894. Τέταρτη σε πλειονότητα νεόδμητων είναι η Λυκόβρυση με €2,560 ανά τ.μ.  και ακολουθεί η Ηλιούπολη με μέση τιμή €2,630 ανά τ.μ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Βριλήσσια με μέση τιμή €2,821 ανά τ.μ., το Ηράκλειο στα €2,518 το τ.μ., η Πεύκη στα €2,827 ανά τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα €4,534  και η Αγία Παρασκευή στα €2,888 ανά τ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη πλειονότητα σε νεόδμητες κατοικίες προς πώληση, διαμορφώνονται ως εξής: η Θέρμη προηγείται με μέση τιμή € 1,381 ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με € 1,066, η Τούμπα με € 1,995, η Χαριλάου με € 2,018 και η Πυλαία με € 1,821.

Το Ελληνικό θα αλλάξει τα δεδομένα στην Αττική

Ο γενικός διευθυντής του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, ενώ εντοπίζει το αγοραστικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα προάστια της Αττικής.

Όπως αναφέρει: «Το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά στην πλειονότητα νεόδμητων κατοικίων, ενώ έχει αυξηθεί και η αξία ανά τ.μ.. Το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από τη δεκάδα περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός.

Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του κέντρου και κυρίως ανατολικά. Αυτά είναι και τα ακριβότερα».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις