Site icon NewsIT
22:35 Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δάνειο ύψους 6-8 δισ. δολαρίων επιδιώκει το Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει τραπεζικό δάνειο της τάξης των 6-8 δισεκ. δολαρίων, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος, μια κίνηση που θα αποτελέσει τον πρώτο σημαντικό δανεισμό της χώρας από το εξωτερικό εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Ριάντ έχει ζητήσει από τους πιστωτές να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να της χορηγήσουν πενταετές δάνειο αυτού του μεγέθους σε αμερικανικά δολάρια, με τη δυνατότητα να αυξηθεί, είπαν οι πηγές, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί από τις πολύ χαμηλές τιμές πετρελαίου. Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανήλθε πέρυσι σχεδόν στα 100 δισεκ. δολαρια.
Σύμβουλος της Σαουδικής Αραβίας για την έκδοση είναι η εταιρία Verus Partners, η οποία έχει αποστείλει αίτημα για υποβολή προτάσεων σε μια μικρή ομάδα τραπεζών εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με τις πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version