Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δασικοί Χάρτες: Κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε Κέρκυρα και Διαπόντια νησιά για ελέγχους

Δασικοί Χάρτες: Κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε Κέρκυρα και Διαπόντια νησιά για ελέγχους
ΑΠΕ ΜΠΕ

Τα θέματα που έχουν ανακύψει στα Ιόνια Νησιά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και των κατοίκων το θέμα των δασικών χαρτών.

Ο κ. Αμυράς παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης όλων των ζητημάτων, που έχουν ανακύψει στα Ιόνια νησιά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, σε διαδοχικές διασκέψεις που είχε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα, τον Βουλευτή Κέρκυρας Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα, τον Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο-Χρήστο Αυλωνίτη, τον Βουλευτή Κέρκυρας ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, τη Δήμαρχο Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Λέσση, την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Σπύρο Ιωάννου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή και την Διευθύντρια Δασών Κέρκυρας, Όλγα Γατσούλη ενώ συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήματα στον κ. Αμυρά έθεσαν οι Δήμαρχοι Παξών, Ληξουρίου και Ιθάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, ο Έπαρχος Ιθάκης και Πρόεδροι των τεχνικών επιμελητηρίων των νησιών.

Αμυράς: Με εντολή Πρωθυπουργού επιλύουμε χρόνιες εκκρεμότητες  

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Σε πολύ καλό κλίμα συζητήσαμε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιονίων νήσων, οι βοσκήσιμες γαίες, η ταχύτητα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο Ενετικός αιωνόβιος ελαιώνας που αποτελεί μνημείο της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας. Με εντολή του Πρωθυπουργού, προχωράμε στην ολιστική επίλυση τυχόν θεμάτων που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και παρέμεναν άλυτα επί δεκαετίες και μάλιστα χωρίς κόστος ή κόπο για τους πολίτες».

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο κ. Αμυράς επισκέφθηκε και τα τρία Διαπόντια νησιά, την Ερείκουσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι. Από το δυτικότερο σύνορο της χώρας ο Υφυπουργός συζητώντας με τους κατοίκους και τους φορείς, παρουσίασε τον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ για την αποκατάσταση και χάραξη μονοπατιών, ώστε να ενισχυθεί ο περιπατητικός τουρισμός στα Διαπόντια αλλά και για την προστασία και την ανάδειξη της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας των νησιών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις