Μία εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα» δήλωσε σήμερα (29.10.25) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Πριν από τη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Λι Τζάε Μιουνγκ, ο Τραμπ τόνισε τη σημασία της οικονομικής του πολιτικής για την επιστροφή των επενδύσεων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να συμβάλει στη «διευθέτηση» των εντάσεων στη Νότια Κορέα με τον πυρηνικά οπλισμένο βόρειο γείτονά της.
Οι δύο Κορέες παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο, καθώς η σύγκρουσή τους (1950–1953) έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης. Ο Τραμπ έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αυτού του ταξιδιού δεν το επιτρέπει.
Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται αύριο (30.10.25) στη Νότια Κορέα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «οι δύο χώρες θα καταλήξουν σε μια καλή συμφωνία».
