Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Μέσα στην ημέρα στο taxisnet τα εκκαθαριστικά – Πως θα πληρωθεί

ΕΝΦΙΑ: Μέσα στην ημέρα στο taxisnet τα εκκαθαριστικά – Πως θα πληρωθεί

Η ώρα για τον νέο ΕΝΦΙΑ έχει πλέον φτάσει. Σήμερα (10.05.2022) αναμένεται να ανέβουν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν το φόρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αφορούν σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε 10 δόσεις με την πρώτη στο τέλος Μαΐου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία, ο ΕΝΦΙΑ «καταβάλλεται σε έως 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η Τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι έως και 30% μειωμένος, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι μειώσεις διαμορφώνονται ως εξής:

α) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 100.000 ευρώ, μείωση 30% 

β) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 150.000 ευρώ, μείωση 25%

γ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 250.000 ευρώ, μείωση 20%

δ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 300.000 ευρώ, μείωση 15%

ε) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 400.000 ευρώ, μείωση 10%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις