Site icon NewsIT
23:20 Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Eνισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

To απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1254 δολ. από το επίπεδο των 1,1158 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η υποχώρηση του δολαρίου συνδέεται με την πτώση των τιμών που παρατηρείται στις ομολογιακές αγορές της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες εκτιμούν ότι η αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων αποτελεί την κινητήριο δύναμη τόσο για τις ρευστοποίησεις στην αγορά των ομολόγων όσο και για τη μείωση της ζήτησης για το αμερικανικό νόμισμα.

Στην αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,89% από 10,12% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,68% να διαμορφωθεί στο 10,21% από 10,12% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,169% από 0,168%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 0,108%, το εξάμηνο παρέμεινε στο 0,061%, στο τρίμηνο παρέμεινε στο -0,009%, τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,0448% από -0,045%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1239 δολ.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version