Οικονομία

Eurobank: Τέλος οι χρεώσεις για επανέκδοση PΙΝ – Που καταργουνται για ανάληψη μετρητών

Η Eurobank έγινε η πρώτη τράπεζα που ανακοίνωσε ποιες από τις χρεώσεις που είχαν ανακοινωθεί, θα καταργήσει. Ποιες είναι οι 14 περιοχές όπου δεν θα ισχύσει η επιπλέον χρέωση για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Σε ισχύ από σήμερα η κατάργηση των χρεώσεων.

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι καταργεί την προμήθεια για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας σε άλλες 14 απομακρυσμένες περιοχές, ενώ παράλληλα με άμεση ισχύ από σήμερα, προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα σημειώνει ότι αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF) σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

Click4more: Τράπεζες: «Αυτές τις χρεώσεις “παγώνουμε”, αυτές όχι»

Συνεκτιμώντας τον θετικό απόηχο της πρωτοβουλίας αυτής, η Eurobank αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του εν λόγω κόστους σε επιπλέον 14 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι 14 νέες περιοχές είναι οι εξής: Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα, και Ελαφόνησος.  Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά 30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη.

Click4more: Γεωργιάδης: Οι τράπεζες όχι μόνο να «παγώσουν» αλλά θα μειώσουν και τις χρεώσεις

Σημειώνεται, ότι οι πελάτες της Eurobank έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ανάληψης χρημάτων από τα 966 ΑΤΜ που διαθέτει η τράπεζα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και από τα 657 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Τέλος η τράπεζα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου προχωρεί στην κατάργηση της προμήθειας επανέκδοσης προσωπικού κωδικού PIN χρεωστικών καρτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αμυντικές δαπάνες: Έρχεται δεκαετής ΝΑΤΟϊκός δημοσιονομικός κορσές – Ορόσημο το 2029, ετήσιες αξιολογήσεις και παράθυρο για επιπλέον «ισπανικές» εξαιρέσεις
«Το 2029 θα κάνουμε απολογισμό, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς κατάστασης ασφαλείας, για παράδειγμα, εάν χρειάζεται να αυξήσουμε το ποσό των δαπανών που πρέπει να κάνουμε ως συλλογική Συμμαχία», δήλωσε ο Ρούτε
Στρατιώτης
Πιερρακάκης: Η επένδυση της UniCredit αποτελεί ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, συζητήθηκε η επένδυση της UniCredit στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η σημασία της, ευρύτερα, στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Χατζηδάκης: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στην οικονομία αν εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Μ. Ανατολή
«Εκεί που θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντικό πρόβλημα είναι στον τουρισμό, διότι έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ κάθε χρόνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Κωστής Χατζηδάκης