Οικονομία

Έχετε μήνυμα από την Εφορία για να πληρώσετε! Τι περιμένει τους φορολογούμενους

Με το τηλέφωνο ανά χείρας οι εφοριακοί! Θα προσπαθούν να πείσουν όσους έχουν οφειλές προς την Εφορία να κλείσουν ή να ρυθμίσουν άμεσα το χρέος τους. Έρχονται 105.000 τηλεφωνικές οχλήσεις από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης. Ποιοι μπαίνουν στο... στόχαστρο.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης ξεκινούν να τηλεφωνούν σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη στην εφορία μέχρι και 500 ευρώ ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή  δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων.

[read4more]

Η Ανεξάρτητη Αρχή επιδιώκει να περιορίσει τα φρέσκα χρέη που θα δημιουργηθούν μέσα στο έτος και θα προστεθούν στην τεράστια δεξαμενή των 104 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει την τακτική των τηλεφωνημάτων.  Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής οι φορολογούμενοι ακούνε τον εφοριακό να τους ενημερώνει για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια την ερώτηση πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.

Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει ο υπάλληλος θα του υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει και η ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες που θα υπαχθούν σε αυτή. Όσοι δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν την οφειλή τους τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η Εφορία δεν περιορίζεται στις τηλεφωνικές οχλήσεις αλλά στέλνει και e-mail. Όταν δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας την περίφημη διεύθυνση no.reply@taxisnet.gr να ξέρετε ότι είναι από την εφορία.

Κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

  1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
  2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) ΦΠΑ όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

β) Φόρος Εισοδήματος φυσικών προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

δ) Πρόσφατες Ληξιπρόθεσμες Οφειλές: όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ές, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Η G7 πρέπει να ενωθεί απέναντι στους κινεζικούς περιορισμούς στις σπάνιες γαίες
«Η Ιαπωνία ανησυχεί βαθιά για τους περιορισμούς στις εξαγωγές σπάνιων γαιών που ανακοίνωσε η Κίνα την περασμένη εβδομάδα και η G7 πρέπει να σταθεί ενωμένη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό», τόνισε ο Κάτο
G7 summit or meeting concept. Row from flags of members of G7 group of seven and list of countries, 3d illustration
Ρεν (ΕΚΤ): Διττοί κίνδυνοι σκιάζουν τις προοπτικές του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, ενώ το χαμηλότερο κόστος ενέργειας, ένα ισχυρότερο ευρώ και οι συγκρατημένες αυξήσεις μισθών θα μπορούσαν να τις επηρεάσουν
REUTERS
Επενδύσεις και εξαγωγές στο επίκεντρο των συζητήσεων του Πιερρακάκη με τον Τούρκο ομόλογό του
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, με τους δύο ΥΠΟΙΚ να ανταλλάσσουν απόψεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης με τον με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Mehmet Şimşek