Μακρο-οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 5,6% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά τον Φεβρουάριο του 2024

Οι τιμές στα οικοδομικά υλικά σημείωσαν παραπάνω αύξηση κατά 5,6% συνολικά τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των υλικών, με εξαίρεση το πετρέλαιο κίνησης και τον ηλεκτρισμό.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά στις εξής κατηγορίες υλικών: Τούβλα (15,6%), Υαλοπίνακες ασφαλείας (10,9%), Σωλήνες πλαστικούς, συνθετικούς, ινοτσιμέντου (8,6%), Θερμαντικά σώματα (7,6%), Αγωγούς χάλκινους (7,5%), Μαρμαρόπλακες (7,5%), Εντοιχισμένα ντουλάπια (7,1%), Παρκέτα (6,7%), Τσιμέντο (6,3%), Πλακίδια γενικά- δαπέδου, τοίχου (6,3%), Κουφώματα αλουμινίου (6,1%), Έτοιμο σκυρόδεμα (4,9%), Πλαστικό, ακρυλικό, νερού (4,8%), Παράθυρα ξύλινα (4,3%), Πόρτες εσωτερικές (4%), Σωλήνες χαλκού (3,9%) και Σίδηρο οπλισμού (3%).

Αντίθετα, οι τιμές μειώθηκαν σε: Ηλεκτρική ενέργεια (1,1%) και Πετρέλαιο κίνησης Diesel (0,7%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 5,6% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, έναντι αύξησης 10,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,6% τον Φεβρουάριο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2024, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών το 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Επεστράφησαν στην ΑΑΔΕ 43 εκατ. ευρώ από ανολοκλήρωτες επενδύσεις
«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουν στον Έλληνα φορολογούμενο τα χρήματα που δόθηκαν στο παρελθόν από τον αναπτυξιακό νόμο για επενδύσεις οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Κάποιοι τότε το αμφισβήτησαν», δήλωσε ο Υπουργός
Τάκης Θεοδωρικάκος
4
Tι θα περιλαμβάνει το φετινό πακέτο της ΔΕΘ – Μειώσεις στη φορολογία και πιθανή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Το κόστος των εξαγγελιών υπολογίζεται σε περίπου 1,5 έως και 2 δισ. ευρώ. Θα περιλαμβάνονται κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους και επαγγελματίες αγρότες. 
Aboriginal waitress in black attire operates professional espresso machine, demonstrating skilled coffee preparation techniques in a warmly lit cafe environment with traditional bar setup. 148