Μακρο-οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 600 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων

Συνολικά 600 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων, την οποία πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Για τα έντοκα γραμμάτια του ΟΔΔΗΧ ύψους 500 εκατ. ευρώ, υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 984 εκατ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,97 φορές, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,44%.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ.

Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μακρο-οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Μακρο-οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Eurelectric: Η ενίσχυση της ζήτησης και της ευελιξίας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για να αξιοποιηθούν τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης
Το Power Barometer 2025 της Eurelectric καταδεικνύει μείωση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καθαρής ενέργειας και ΑΠΕ
Πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας