“Η ευρωκρίση άρχισε στην Ελλάδα και θα τερματισθεί όταν η χώρα αυτή δεν είναι πλέον εξαρτημένη από ξένη βοήθεια”, παρατηρεί η εφημερίδα και διευκρινίζει ότι η Ελλάδα επείγεται να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές.
“Εάν ήταν στο χέρι των Ελλήνων πολιτικών θα εξέδιδε η χώρα πολύ σύντομα νέα ομόλογα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο παρασκήνιο οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αναφερόμενη στους στόχους της Αθήνας, η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός Σαμαράς χρειάζεται μια εσωτερική επιτυχία, καθώς τον Μάιο διεξάγονται οι ευρωεκλογές και δεν αποκλείεται η πλειονότητα των Ελλήνων, που υποφέρουν από την τεράστια ανεργία να βάλουν σταυρό στο ακραίο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ.…Στα συμφραζόμενα αυτά η έκδοση νέων ομολόγων θα είναι ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους που θα λέει: «Κοιτάξτε εδώ. Είμαστε πάλι φερέγγυοι. Τα πράγματα πάνε καλά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Bild μάς συμβουλεύει: Με πορνεία και ναρκωτικά θα μειώσετε το χρέος!
