Οικονομία

Handelsblatt: O οίκος Fitch αναμένει από το Eurogroup να ελαφρύνει φέτος το χρέος της Ελλάδας

Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblat.

Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βαδίζει στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας.

Η αντίστοιχη βαθμολογία αυξήθηκε από “Β-” σε “Β”, και οι προοπτικές είναι «θετικές», επομένως είναι δυνατές περαιτέρω βελτιώσεις στην αξιολόγηση.

Ο οίκος Fitch αναμένει μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα. Επιπλέον, τα νομοθετικά μέτρα πρέπει να λειτουργήσουν έως το 2020 και να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Ο οργανισμός αναμένει επίσης από το Eurogroup να παράσχει στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους κατά τη διάρκεια του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Serafin: Ανταγωνιστικότητα, ασφάλεια και άμυνα χωρίς υποχώρηση των ευρωπαϊκών πολιτικών – Οι προτάσεις της Κομισιόν
Ο κ. Serafin επισήμανε ότι ο μακροπρόθεσμος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν έχει να κάνει απλά με νούμερα, αλλά κυρίως και πρωτίστως με πολιτικές και στρατηγικές επιλογές, για το πού θέλουμε και πού πρέπει να επενδύσουμε μαζί
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για τα σχέδια αναδιοργάνωσης – «Αρμαγεδδών συρρίκνωσης χωρίς μεταρρυθμιστικό στοιχείο»
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα νέα πλάνα δεν αποτελούν καινοτομία, αλλά επανέκδοση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που είχε παρουσιαστεί από το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ το 2018
ΓΙΕΝΑΝΤΑ 22
Θεοδωρικάκος: «Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας»
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης της βιομηχανικής περιοχής στην Φλώρινα και ανακοίνωσε την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της
Τάκης Θεοδωρικάκος