Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Handelsblatt: Το βραδινό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Τσακαλώτο εν μέσω Eurogroup

Handelsblatt: Το βραδινό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Τσακαλώτο εν μέσω Eurogroup

Ήταν περίπου 11:00 το βράδυ όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το Eurogroup και το… παρασκήνιό του σε πλήξη εξέλιξη, έλαβε ένα σημαντικό τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό αποκάλυψε χθες Δευτέρα (22.05.2017) η γερμανική εφημερίδα Handelsbatt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγο μετά τι2 23:00 το βράδυ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε να μην συμφωνήσει με την πρόταση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση από το Ταμείο μέχρι η ευρωζώνη να δώσει μεγαλύτερες διευκρινίσεις για το χρέος.

Και αυτό την ώρα που σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το ΔΝΤ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα έχουν “βρεί”. Και πως περιγράφεται αυτή η συμφωνία; Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Πολ Τόμσεν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατέληξαν στον συμβιβασμό πως το ΔΝΤ θα εγκρίνει ένα πρόγραμμα αλλά δεν θα εκταμιεύσει λεφτά αν πρώτα δεν συμφωνηθούν όλα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Που σημαίνει ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα οδηγηθούν στο τέλος του χρόνου και θα “παγώσουν” τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν είναι προγραμματισμένες οι γερμανικές εκλογές.

Αυτή την πρόταση, όμως, την απέρριψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: mignatiou.com

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε