Οικονομία

Η Κύπρος ενέκρινε 60,6 εκ. ευρώ για την Ελλάδα

Δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να αναθεωρηθεί και να αυξηθεί.

Η κυπριακή Βουλή υπερψήφισε το απόγευμα τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τον οποίον εγκρίθηκαν τα 60,6 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν τη συνεισφορά της Κύπρου στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων τόνισαν ότι η υπερψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού στέλνει το μήνυμα ότι τα Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται η κυπριακή Βουλή να κληθεί, προσεχώς, να εγκρίνει και νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό αν, όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβληθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δημόσιο: Όλο το σχέδιο αλλαγών στην επιλογή 20.000 προϊσταμένων από το 2026 – Ο κρίσιμος ρόλος των τεστ δεξιοτήτων
Το νομοσχέδιο το οποίο «τρέχει» η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για τη δημόσια διοίκηση, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αναμένεται να ψηφιστεί πριν το τέλος του 2025
Γραφείο 3
ΗΠΑ: Ανησυχίες για νέα κακά μαντάτα για τον πληθωρισμό – Πιέσεις για τη διατήρηση των υψηλών επιτοκίων της Fed
Μια έκθεση που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 προβλέπεται να δείξει ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 2,9% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι.
Αμερικανική σημαία μπροστά από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Αγρότες: Στροφή από την επιδοματική την αναπτυξιακή πολιτική φέρνει η κρίση στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο νέος κοινοτικός προϋπολογισμός του 2028 – 2034θα προβλέπει -όπως φαίνεται από το σχέδιο που παρουσίασε τον Ιούλιο η Κομισιόν αλλά και από τις πιθανότατες αναθεωρήσεις του – χαμηλότερα κονδύλια για τους αγρότες
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 7