Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Viva αποκτά τον έλεγχο της Praxia Bank

Η Viva αποκτά τον έλεγχο της Praxia Bank

Βρέθηκε τελικά ο στρατηγικός επενδυτής για την Praxia Bank, καθώς η εταιρεία Viva Wallet Holdings του Χάρη Καρώνη απέκτησε από την βασικό της μέτοχο, την Atlas Merchant Capital, το 100% των μετοχών της τράπεζας. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είχαν προηγηθεί αρκετές αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών της πρώτης digital τράπεζας στην Ελλάδα, ωστόσο, τελικά το deal είχε αίσια κατάληξη, καθώς ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Click4More Θέμα χρόνου η επιλογή επενδυτή για την Praxia Bank

Από τη συμφωνία προκύπτουν οφέλη και για τις δύο πλευρές, καθώς και η Praxia Bank θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσεται στην ελληνική αγορά, ενώ και ο όμιλος Viva, που δραστηριοποιείται σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ως μέτοχος της ηλεκτρονικής τράπεζας θα μπορέσει να διευρύνει τις δραστηριότητές του και εκτός συνόρων. Εξάλλου, η διεθνής επέκταση της Viva σε αγορές του εξωτερικού, αποτελεί παλαιότερο στόχο της διοίκησης, έχοντας χαράξει γι’ αυτό το σκοπό ένα πενταετές πλάνο. Να σημειωθεί, ότι στην Viva είχε επενδύσει το fund Diorama συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου, καθώς και η οικογένεια Λάτση.

Όσον αφορά την Praxia, η οποία από τις παραμονές των Χριστουγέννων και μετά, μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της από τους 240 στους 50, πλέον, με τον νέο μέτοχο, θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της για την ελληνική αγορά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις