Οικονομία

Καλπάζει η οικονομία στην Κίνα παρά τις εσωτερικές παγίδες

Η Κίνα μπορεί να διατηρήσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 7% τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως το αδύναμο διεθνές εμπόριο και το υψηλό εγχώριο χρέος, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης δεν θα είναι χαμηλότερος του 6,5% τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της χώρας για διπλασιασμό του ΑΕΠ του 2010 και του κατά κεφαλήν εισοδήματος έως το 2020, δήλωσε νωρίτερα ο Σι σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο.

«Είναι δυνατόν για την κινεζική οικονομία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 7% στο μέλλον αλλά αντιμετωπίζει επίσης περισσότερες αβεβαιότητες», δήλωσε ο Σι, προσθέτοντας ότι τα σημαντικότερα εγχώρια και διεθνή ερευνητικά ινστιτούτα εκτιμούν ότι η εν δυνάμει ανάπτυξη της Κίνας θα μπορούσε να διαμορφωθεί μεταξύ του 6% και του 7% το 2016-2020.

Το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να παραμείνει υποτονικό και η ανάπτυξη της Κίνας στην κατανάλωση και τις επενδύσεις θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ενώ υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από τα υψηλά επίπεδα χρέους, δήλωσε ο Σι, εξηγώντας την πρόταση για το 13ο πενταετές πλάνο της χώρας που αφορά, ένα σχεδιάγραμμα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μεταξύ του 2016 και του 2020.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Καναδάς: Καταργούνται από 1ης Σεπτεμβρίου οι ανταποδοτικοί δασμοί στα εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα – Εξαιρούνται οχήματα, χάλυβας και αλουμίνιο
Με τον τρόπο αυτόν ο Καναδάς ανταποκρίνεται στις εξαιρέσεις που χορήγησε στις αρχές του μήνα η Ουάσινγκτον στα καναδικά προϊόντα
People are silhouetted in front of the Canadian national flag at the Palais des Congres in Montreal, Quebec, Canada October 21, 2019.
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
Εάν συνεχιστούν οι αυξήσεις στους δασμούς, τα αυξημένα έσοδα θα συρρικνώσουν τα πρωτογενή ελλείμματα κατά 3,3 τρισ. δολάρια και θα μειώσουν τους τόκους που καταβάλλει η χώρα για το ομοσπονδιακό χρέος της κατά 0,7 τρισ. την επόμενη δεκαετία
ΗΠΑ: Οι δασμοί θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμα κατά 4 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία
ΕΕ: Επενδύσεις ύψους 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων
Τα 13 έργα, στα οποία συμμετέχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικοί οργανισμοί, τοπικές αρχές, σχολεία και επιχειρήσεις, «θα αποφέρουν ευρύ φάσμα οφελών για τους ωκεανούς και τα ύδατα στην ΕΕ και όχι μόνο»
Santorini island, Greece
Πάουελ (Fed): Οι μεταβαλλόμενοι κίνδυνοι ενδέχεται να δικαιολογούν την προσαρμογή των επιτοκίων
«Η σταθερότητα του ποσοστού ανεργίας και άλλων δεικτών της αγοράς εργασίας μας επιτρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά καθώς εξετάζουμε αλλαγές στη στάση της πολιτικής μας», δήλωσε ο Πάουελ
Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell holds a press conference following a two-day meeting of the Federal Open Market Committee on interest rate policy in Washington, U.S., September 18, 2024.