Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Κύθηρα - Ήχησε το 112
Οικονομία

Κατά 20 λεπτά το λίτρο μειώθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης το 2014

Οι φόροι που επιβάλλονται στα καύσιμα, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί και δεν επηρεάζονται από τη διακύμανση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι ο λόγος που η ποσοστιαία μείωση των λιανικών τιμών στα πρατήρια είναι μικρότερη από την αντίστοιχη μείωση του αργού.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σύμφωνα με τα οποία από την αρχή του χρόνου η τιμή του πετρελαίου BRENT μειώθηκε κατά 45% (από 112 σε 61 δολάρια το βαρέλι), ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης υποχώρησε κατά 12,5% (από 1,649 σε 1,444 ευρώ το λίτρο) και του πετρελαίου κίνησης κατά 13,3% (από 1,376 σε 1,192 ευρώ).

η τιμή του πετρελαίου BRENT μειώθηκε κατά 45% ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης υποχώρησε κατά 12,5%

Οι φόροι αποτελούν σήμερα το 65,78% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης και το 47,22% του ντίζελ, αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Οι εξαιρετικά μειωμένες τιμές του BRENT, σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση του ΕΦΚ έστω και κατά 10%, παράλληλα με τον αποτελεσματικό έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων και όχι με τον επικοινωνιακά προβαλλόμενο, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας, επισημαίνει ακόμη η ΠΟΠΕΚ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στα σκαριά κλιμακωτοί αμερικανικοί δασμοί στο Βιετνάμ – Κριτήριο ο βαθμός «εντοπιότητας» των προϊόντων
Τα προϊόντα που περιέχουν χαμηλότερο ποσοστό ξένων συστατικών θα καθοριστεί ελαφρώς μειωμένος συντελεστής, ενώ εκείνα που προέρχονται εξ ολοκλήρου από το Βιετνάμ θα αντιμετωπίσουν τον χαμηλότερο συντελεστή
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ