Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί: Ποιοι θα προστατευθούν και ποιοι θα πληρώσουν

Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί: Ποιοι θα προστατευθούν και ποιοι θα πληρώσουν

– Τσίπρας σε συνεργάτες: Δεν θα δεχτώ άδικη λύση στα κόκκινα δάνεια
– “Δεν θα επιτρέψω να χάσουν τα σπίτια τους οι Έλληνες” φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον Φρανκ Βάλτερ Σταϊμάγερ
– Κυβέρνηση: Θα προστατευτούν οι δανειολήπτες σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και αστικές περιοχές
– Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στην προστασία προνομιούχων δανειοληπτών με πολυτελείς κατοικίες σε ακριβές περιοχές, λένε

Τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί είναι ένα, αν όχι το σημαντικότερο, από τα “καυτά” θέματα που κρατά στα χέρια της η κυβέρνηση. Ένα θέμα που κρατά σε αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια για να αγοράσουν ένα σπίτι αλλά εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

“Δεν θα χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους” διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος της Κυριακής και σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει «ομπρέλα» προστασίας για τους δανειολήπτες που δικαιολογημένα καθυστερούν την καταβολή των δόσεών τους. Όχι μόνο για όσους μένουν σε λαϊκές συνοικίες όπως το Κερατσίνι ή η Δραπετσώνα αλλά και για δανειολήπτες των μεσαίων στρωμάτων που μένουν σε πιο αστικές περιοχές, όπως το Χαλάνδρι. Όπως τονίζουν πηγές, ο πρωθυπουργός θεωρεί πως η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στην προστασία προνομιούχων δανειοληπτών που διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες σε ακριβές περιοχές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να λυγίσει τις αντιρρήσεις των δανειστών, πως δεν θα παραβιάσει (αυτή τη φορά) τις «κόκκινες γραμμές» και πως θα φτάσει σε μια δίκαιη πολιτική λύση.

«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο -για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε τα 46 από τα 48 προαπαιτούμενα παρά τις προφανείς δυσκολίες και γνωρίζοντας την επιβάρυνση των πολιτών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα “κόκκινα δάνεια” στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του.

Ο κ. Τσίπρας θα θέλει το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών στον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί που έρχεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη την Τρίτη και την Τετάρτη. Το θέμα, άλλωστε, συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολαντ στην Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός, γράφει Το Έθνος, το έθεσε και κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Δεν γίνεται την ώρα που αναζητούμε στέγη για τους πρόσφυγες, κάτι που θα έκανα έτσι κι αλλιώς, να πετάω έξω από τα σπίτια τους τούς Έλληνες! Δεν θα επιτρέψω να χάσουν τα σπίτια τους οι Έλληνες», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: Το Έθνος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε