Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις 1,7 δις. ευρώ στο real estate

Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις 1,7 δις. ευρώ στο real estate

Επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ στο real estate, που για χρόνια ήταν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για τουριστικά έργα σε Αργολίδα, Κρήτη και Ρόδο, για τα οποία χρειάστηκε να παρέμβει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεντρωτικά τα έργα αφορούν:

-Έναρξη του τουριστικού επενδυτικού έργου «Kilada» (Αργολίδα):  Αποτελεί την πρώτη τουριστική επένδυση η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια. Η επένδυση από τη “Dolphin Capital” υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Click4more Παραμένουν τα αγκάθια για το νέο πτωχευτικό δίκαιο – Απόσταση ανάμεσα σε τράπεζες και κυβέρνηση

-Εγκαίνια του τουριστικού επενδυτικού έργου «Elounda Hills» στην Κρήτη:  Περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής. H επένδυση προσεγγίζει τα 400- 600 εκατ. Ευρώ.

-Επένδυση Αφάντου – Ρόδος:  Ολοκληρώνεται η διαδικασία της μεταγραφής όλης της εκτάσεως της Αφάντου στο Κτηματολόγιο, έτσι ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση στον επενδυτή. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

-Έναρξη του τουριστικού επενδυτικού έργου «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα: Δημιουργείται πολυτελές θέρετρο, με ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας περίπου 90 δωματίων, παραθεριστικές οικιστικές μονάδες και μαρίνα, δυναμικότητας περίπου 57 θέσεων, σε σύνολο 490 στρεμμάτων εκ των οποίων μόνο το 7% δομείται ενώ το 93% παραμένει πράσινο. Συνολικό ύψος επένδυσης 120 εκατ. ευρώ.

Click4more Φορολογικό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές με κίνητρα για υβριδικα ΙΧ και απαλλαγή αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος

Σε απολογισμό που έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας, στις επιτυχίες του Υπουργείου συμπεριέλαβε επίσης, την υπογραφή της σύμβασης αξιοποίησης του Πύργου Πειραιά, επένδυση που ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ: Προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Πειραιά, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. Ευρώ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Υπουργείου, αποτέλεσε ωστόσο, η έναρξη των εργασιών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Σε αυτή τη φάση προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες στον χώρο του Ελληνικού με την υπογραφή των αποφάσεων αναφορικά με τα κτίσματα, εγκαταστάσεις, κατασκευές, διατηρητέα και διατηρούμενα κτίσματα και εγκαταστάσεις και την α’ έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα, τα οποία επίσης ξεμπλόκαραν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αυτά είναι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας:  Ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου εξυγιάνσεως όπως προτάθηκε από την ΟΝΕΧ και την DFC και τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου: Ολοκληρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης από την εταιρία ΟΝΕΧ που έχει αναλάβει την ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σύρου.

Σημαντικές επενδύσεις επίσης υλοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, καθώς η ταχεία αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων διασφαλίζει νέες άδειες εγκατάστασης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), οι οποίες εκδόθηκαν σε 16 μόλις ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις