Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαρινάκης για δηλώσεις Στουρνάρα: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών

Μαρινάκης για δηλώσεις Στουρνάρα: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των φοροαπαλλαγών και μείωσης των φορολογικών συντελεστών τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το πρωί της Τετάρτης (08.11.23). 

Ουσιαστικά, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε το πρωί της Τετάρτης στις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών.

«Δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση ή πληροφορόση, η κυβέρνηση ασκεί μια κοινωνική πολιτική που δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας καθώς, όπως είπε, «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».

Αφού επανέλαβε στην ομιλία του ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις