Οικονομία

Μαύρα μαντάτα για τη γαλλική οικονομία

Το ίδιο Παρατηρητήριο προβλέπει ανάπτυξη +1,6% για τη γαλλική οικονομία όλο το 2011.

Η ανάκαμψη της γαλλικής οικονομίας στη διάρκεια του 2011 θα επιβραδυνθεί όπως επισημάνθηκε, σήμερα, από το “Γαλλικό παρατηρητήριο οικονομικής συγκυρίας”. Το Παρατηρητήριο οικονομικών ερευνών αιτιολόγησε την κρίση του αυτήν με “τον πολύ μικρό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, που θα δημιουργήσει η ‘αναιμική’ γαλλική ανάπτυξη”, αλλά και “με τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, που θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το 2011”.

Το ίδιο Παρατηρητήριο προβλέπει ανάπτυξη +1,6% για τη γαλλική οικονομία όλο το 2011, από +1,5- 1,7%, φέτος.

“Δεν θα μπορέσει, η ανάπτυξη μας, να τροφοδοτήσει πάρα πολλές νέες θέσεις εργασίας το ’11, η ανεργία δεν θα μειωθεί αισθητά του χρόνου”, προβλέπει με τρόπο κατηγορηματικό το Παρατηρητήριο. Τώρα, η ανεργία γειτνιάζει με το 9% του ‘ενεργού’ πληθυσμού της Γαλλίας.

“Μάλλον θα καταστρέψει θέσεις εργασίας η ‘άτονη’ ανάπτυξη”, προσθέτει το Παρατηρητήριο, επισημαίνοντας όμως ότι “η επιχειρηματική παραγωγικότητα, που μειώθηκε λόγω κρίσης, κάπως θα ανακάμψει το ’11”.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, η μεν κυβέρνηση εμμένει ότι στο τέλος του ’11 θα πέσει στο 6% του ΑΕΠ, αλλά το Παρατηρητήριο το υπολογίζει μισή εκατοστιαία μονάδα υψηλότερο, μετά από περίπου 12 μήνες.

–Εν προκειμένω, το Παρατηρητήριο κάνει τη διάγνωση που κατ’ αυτό “διαπράττουν όλες οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, ότι δηλαδή πασχίζουν οπωσδήποτε να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα” κάτι, όμως, που το Παρατηρητήριο θεωρεί “αντι-αναπτυξιακό”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς